НачалоНовиниMotorola Edge 30 Ultra изглежда ще има стилус, подобен на S Pen от Samsung

Motorola Edge 30 Ultra изглежда ще има стилус, подобен на S Pen от Samsung

795
Написана от  nixanbal 14 януари 2022
Motorola Edge 30 Ultra изглежда ще има стилус, подобен на S Pen от Samsung

През декември Motorola представи в Китай смартфона Edge X30, който тепърва се очаква и в Европа, но под името Edge 30 Ultra. Сега се появи информация, че компанията планира да пусне с това устройство и стилус, напомнящ S Pen в смартфоните на Samsung. Стилусът няма да се прибира в корпуса на телефона, а в специално калъфче. 

Motorola Edge 30 Ultra ще разполага с аксесоар, наречен Smart Stylus - писалка, която се свързва с устройството чрез Bluetooth, зарежда се по безжичен път и поддържа жестове. Стилусът може да бъде използван като курсор на външен дисплей, а бутонът му ще служи за контрол на мултимедия, съобщава XDA Developers, които споделят и някои скици на аксесоара. 

Когато стилусът е свързан с телефона, върху екрана му се появява балон с информация дали той се зарежда, както и с шорткъти към приложенията, които могат да се използват с него. 

Motorola-stylus-white-background-1-watermarked

Motorola Smart Stylus ще има и допълнителни функции, когато е съчетан с калъфчето Folio Case за Motorola Edge 30 Ultra. 

Въпросният калъф ще има гнездо за стилуса, което поради някаква странна причина на скиците е върху гърба на телефона. Когато писалката бъде извадена от гнездото й, телефонът ще сигнализира за това, като ще алармира при по-дългото й отсъствие - също като при S Pen. Потребителят ще може да зададе и приложение, което да се отваря при изваждане на стилуса от калъфа. Докато е в гнездото си, Smart Stylus се зарежда безжично. 

Motorola-white-background-2-watermarked

Иначе калъфчето ще има и покриваща дисплея на телефона част, върху която централната зона ще бъде прозрачна и ще позволява да се приемат обаждания през нея или да се вижда Always On Display. 

5 софтуерни трика със Samsung Galaxy Z Fold 3

В ревюто на Galaxy Z Fold 3 вече ви разказах за личните си впечатления от работата ми с най-новия и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer