НачалоНовиниMotorola планира да въведе безжично зареждане от разстояние

Motorola планира да въведе безжично зареждане от разстояние

900
Написана от  nixanbal 18 май 2021
Motorola планира да въведе безжично зареждане от разстояние

След като в последните години Motorola сякаш отказва да въведе масово функцията за безжично зареждане при смартфоните си, сега компанията обави, че работи по въпроса. Нещо повече - става въпрос за безжично зареждане от разстояние. 

Технологията, която Motorola планира да използва за смартфоните си, не е съвсем същата, която имаме в останалите модели на пазара. Вместо възможността за поставяне на апарата върху подложка и зареждането му по безжичен път по този начин, компанията обяви, че ще си партнира с GuRu Wireless. 

Тяхното решение обещава зареждане на устройства наистина по безжичен път - без нужда от поставяне на апарата върху подложка или допир до някаква повърхност. GuRu Wireless ще позволи смартфоните да се зареждат от разстояние до 1 метър. 

GuRu Wireless

Това всъщност е всичко, което знаем за плановете на Motorola. Не е ясно дали технологията ще бъде имплементирана в смартфон още до края на тази година или става въпрос за по-далечни проекти, а също така не знаем колко бързо ще бъде това зареждане по въздуха. 

Притежаваната от Lenovo компания обаче обещава да разкрие подробности през следващите месеци. 

5 ключови екстри на Samsung Galaxy A53 5G

Samsung Galaxy A53 5G е наследник на най-популярната серия смартфони на компанията, чиито представители в последните години са били сред…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer