НачалоТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБMotorola очаква 5G и сгъваемите смартфони да са водещи тенденции през 2022 г.

Motorola очаква 5G и сгъваемите смартфони да са водещи тенденции през 2022 г.

2554
Написана от  nixanbal

5G смартфоните се оказаха изненадващо популярни в България още през 2021 г., сподели Владимир Велков, мениджър "Продажби" в Motorola. Според него темата за 5G и смартфоните със сгъваеми дисплеи ще са водещите тенденции през 2022 г. Подробности чуйте в нашия разговор, част от обзорния проект за технологичната 2021 г. на nixanbal.com.

През последните 12 месеца Motorola е разширила присъствието си на българския пазар, като пазарният й дял тук вече е двуцифрен. Основната причина за това е двойното увеличение продажбите на смартфоните от среден клас в серията Moto G, които представляват по-голямата част от актуалното портфолио на марката. 

Моделите от по-високо позиционираната серия Moto Edge 20 също са регистрирали успех, обяви Велков, като загатна, че представеният наскоро за Китай Motorola Edge X30 предстои да има и алтернативна версия за Европа.  

Motorola RAZR 5G

Може би най-интересни са прогнозите за следващата година, когато компанията очаква 5G устройствата да стават все по-популярни и да се предлагат на атрактивни цени. Освен това гореща тема ще бъдат смартфоните със сгъваеми дисплеи, смята Владимир Велков, което означава, че може най-после да видим продължение на Motorola RAZR 5G. 

Всички специални епизоди с обзор на 2021 г. можете да видите в рубриката ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ на nixanbal - цък

Проектът се реализира с подкрепата на Vivacom и е заснет във Vivacom Tech Hall.

Най-очакваните смартфони на 2024 г.

В началото на 2024 г. обикновено правим равносметки, но в този материал реших да погледнем напред и към това, което…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer