НачалоНовиниMotorola One Vision дебютира с 48 МР камера с нощен режим, 21 към 9 дисплей и цена 599 лв.

Motorola One Vision дебютира с 48 МР камера с нощен режим, 21 към 9 дисплей и цена 599 лв.

3362
Написана от  nixanbal 16 май 2019
Motorola One Vision дебютира с 48 МР камера с нощен режим, 21 към 9 дисплей и цена 599 лв.

Днес Motorola представи в Бразилия смартфона от среден клас Motorola One Vision - нов модел в семейството Motorola One, който вече се продава в България. Апаратът не е пряк наследник на миналогодишния Motorola One, а е съвсем ново устройство в тази серия с акцент върху камерата и екрана.

Motorola One Vision има чисто нов 6.3" дисплей с пропорции 21 към 9, каквито видяхме при моделите Sony Xperia 1, 10 и 10 Plus в началото на 2019 г. Производителят нарича екрана CinemaVision, тъй като знаете, че филмите се снимат тъкмо при такова съотношение на страните.

Иначе имаме IPS LCD панел и Full HD+ резолюция, а в горния край има изрязан кръг за селфи камерата. Ще ви направи впечатление, че очертанието на обектива сякаш е по-голямо от необходимото, но според Motorola това е, за да може тази зона да служи за буфер и при изпускане лещите да не се разместят.

Motorola One Vision @ nixanbal.com

Корпусът на модела е със стъклен гръб и пластмасова рамка, а усещането в ръката е много приятно, като бих казал, че форматът 21 към 9 ми става все по-любим.

Motorola One Vision @ nixanbal.com

Основната камера е двойна и включва 48 МР сензор с бленда f/1.7 и оптична стабилизация. Използва се технология за обединяване на 4 пиксела в 1 (с размер на пикселите 1.6 микрометра), така че се постигат по-качествени изображения, дори при ниска осветеност. Добавен е и 5 МР сензор за измерване на дълбочината в кадъра и по-добър ефект боке.

Motorola One Vision @ nixanbal.com

Най-ценното при камерата обаче е нощният режим Night Vision, който изглежда е дал и името на модела. При него се наслагват 8 снимки в една и с помощта на изкуствен интелект се постигат завидни изображения след залез. В детайлното ревю ще ви покажа цял куп снимки с Motorola One Vision.

Motorola One Vision @ nixanbal.com

Изкуственият интелект помага още за кадриране на сцената (Smart composition), за автоматично снимане при улавяне на усмивки върху лицата в кадъра, за разпознаване на сцената и за да ви предложи да преминете към нощен режим, ако е твърде тъмно.

Предната камера е с 25 МР сензор и също използва технологията Quad Pixel, постигайки по-добри селфита с 6 МР резолюция.

Motorola One Vision @ nixanbal.com

Конфигурацията се базира на чипсет Exynos 9609 от Samsung, допълнен от 4 GB RAM и 128 GB вградена памет + microSD слот. На задния панел има скенер за пръстови отпечатъци, отгоре е жакът за слушалки, а отдолу USB Type-C портът. Батерията на Motorola One Vision е с капацитет 3500 mAh и поддържа 15 W бързо зареждане TurboPower, което обещава 12 часа време на ползване срещу 15 минути на зарядното. Като цяло производителят говори за пълен ден време на ползване с едно зареждане.

Motorola One Vision @ nixanbal.com

Смартфонът е базиран на чист Android 9 Pie и е част от програмата Android One на Google, което означава бързи и продължителни актуализации на софтуера. Обещанието е да получава 2 години ъпдейти до големите версии на Android и 3 години ъпдейти по сигурността. 

И така, Motorola One Vision вече се продава в България, като засега е достъпен в Технополис и VIVACOM, а цената му без договор трябва да е малко под 600 лв.

Най-интересните устройства на Lenovo през 2021 г. ще бъдат тук

2021 г. за РС пазара започна с впечатляващ ръст от 55.2% за първото тримесечие в продажбите на компютри. По данни…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer