НачалоНовиниMotorola показа концептуален смартфон, който може да бъде защипан за китката

Motorola показа концептуален смартфон, който може да бъде защипан за китката

444
Написана от  nixanbal 25 октомври 2023
Motorola показа концептуален смартфон, който може да бъде защипан за китката

Когато тръгна целият шум около сгъваемите дисплеи, започнахме да виждаме най-разнообразни концепции, предвиждащи различни сценарии за ползване на такива устройства. Още през 2016 г. на събитието си Tech World производителят на PC-та Lenovo представи идея за захващащ се на китката смартфон, който днес беше показан отново на сцената на същото събитие. 

На Lenovo Tech World ‘23 беше демонстриран концептуален смартфон, този път на Motorola, който използва гъвкав дисплей и позволява да бъде защипан на китката. Точно така - "защипан", а не "навит около".

Става въпрос за 6.9" pOLED екран с Full HD резолюция, който Motorola нарича Adaptive Display. Концепцията предвижда подобно устройство да се използва като стандартен телефон или пък да бъда огъвано до определен ъгъл и поставяно на бюро например, като в този случай остава активна само видимата част на екрана. 

adaptive-display-header-image-scaled

Компанията изглежда има идея дисплеят да може да бъде защипан и на китката, което го превръща в нещо като смарт часовник. В демонстрирания случай не става ясно доколко е сигурно, че телефонът няма да се изхлузи и падне, но пък Motorola предвижда да използва AI, за да генерира уолпейпъри за екрана, които да са в тон с облеклото. 

Понеже това е само концепция, все още е много рано да говорим за цена и дата за излизане на пазара, но пък гъвкавите дисплеи изглежда тепърва ще имат с какво да ни изненадат. 

Сгъваемият Tecno Phantom V Flip 5G излиза в България през октомври

Току-що на голямо събитие в Сингапур Tecno представи за първи път новия си смартфон със сгъваем дисплей Phantom V Flip…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer