НачалоНовиниMotorola работи върху смартфон с вертикално изтеглящ се дисплей

Motorola работи върху смартфон с вертикално изтеглящ се дисплей

1163
Написана от  dessyteneva 09 май 2022
Motorola работи върху смартфон с вертикално изтеглящ се дисплей

Наскоро стана ясно, че Motorola се готви да представи третото поколение на сгъваемия RAZR, а днес се появи още по-интересен слух. Информация на Еван Блас (@evleaks) твърди, че притежаваната от Lenovo компания работи върху първия си смартфон с вертикално изтеглящ се дисплей, вътрешно наричан с кодовото име Felix.

Този тип устройства все още са в ранен стадий на развитие. През 2021 г. Oppo показа подобна концепция, наречена X (изображението по-горе), докато LG напусна смартфон бизнеса, без да успее да завърши своя LG Rollable.

Motorola Felix обаче е по-различен от споменатите устройства, тъй като вместо хоризонтално, дисплеят му ще се изтегля вертикално и ще увеличава размера си с около 1/3. Тази изтегляща се част през останалото време ще бъде скрита в долната част на корпуса. Т.е. моторизиран механизъм ще изтегля екрана така, че той да стане по-висок, вместо по-широк, както е при досега представените концепции за смартфони с развиващи се дисплеи.

Новината за бъдещия смартфон с изтеглящ се дисплей на Motorola обаче идва с важното уточнение, че той все още е в много ранен стадий на разработка. Компанията няма дори работещ прототип, казва Блас, което според него я е принудило да тества специално проектирания за телефона софтуер на модифициран Edge 30 Pro.

Това означава, че най-вероятно премиерата на футуристичното устройство няма да се състои през следващата една година, а с времето Motorola може да промени концепцията си или изобщо да се откаже от нея.

OnePlus 9 отстъпва на Pro модела, но също има Hasselblad камера на значително по-ниска цена

OnePlus 9 Pro е премиум смартфонът на компанията, който е събрал всички най-високи технологии, предлагани някога от OnePlus. Заедно с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer