НачалоНовиниMotorola: Виждаме смартфоните със сгъваеми дисплеи различно от Samsung и Huawei

Motorola: Виждаме смартфоните със сгъваеми дисплеи различно от Samsung и Huawei

6944
Написана от  nixanbal 07 март 2019
Motorola: Виждаме смартфоните със сгъваеми дисплеи различно от Samsung и Huawei

Motorola признава смартфоните със сгъваеми дисплеи като една от ключовите тенденции в мобилните технологии през 2019 г. и след това, но вижда тези устройства по различен начин от Samsung и Huawei. Това заяви на среща с няколко медии тази сутрин в София Антъни Барунас, вицепрезидент и генерален мениджър на Motorola за Европа.

Според Барунас има три големи "технологични вълни", които ще водят пазара през 2019 г. Това са 5G устройствата, средният ценови сегмент ($200-$500) и телефоните със сгъваеми дисплеи. Motorola ще участва и в трите вълни, заяви генералният мениджър.

При 5G смартфоните Motorola ще е сред първите с продукт на пазара, който скоро излиза в САЩ с оператора Verizon. Според Барунас тези устройства ще бъдат истинска революция за пазара, особено в b2b сегмента.

Колкото до смартфоните от среден клас, каквито компанията предлага най-вече в досегашното си портфолио, очакванията са да продължат да растат като дял. Това се дължи на факта, че потребителите ще предпочитат да отделят по-скромна сума пари за сравнително добър телефон, вместо много по-солиден бюджет за устройство, което технологично не се отличава кой знае колко, смята Барунас.

Сгъваемите дисплеи могат да променят начина, по който гледаме на мобилните телефони

Най-интересната тема в днешния по-скоро неформален разговор бяха смартфоните със сгъваеми дисплеи. Слуховете от известно време насам упорито твърдят, че Motorola работи върху нова версия на RAZR, при която ще бъде използван тъкмо сгъваем дисплей. Барунас не потвърди това, но заяви интерес в тази сфера и очакване тези продукти да променят начина, по който потребителите гледат на телефоните. Той посочи обаче, че виждането на Motorola за сгъваемия смартфон се различава от това, което показаха Samsung и Huawei. Според Барунас тези устройства са тромави и не се побират в джоба, а потребителите искат просто мобилен телефон.

Освен това по думите му сгъваемите смартфони в момента са твърде скъпи и ще бъдат запазена привилегия само за шепа по-заможни потребители, особено на пазари като нашия. Припомням ви, че Samsung и Huawei ще продават своите Galaxy Fold и Mate X съответно за 2200 и 2300 евро, докато според по-ранни слухове сгъваемият RAZR ще струва около $1500.

A. Barounas

Антъни Барунас, вицепрезидент и генерален мениджър на Motorola за Европа

Барунас сподели още, че към момента има проблем с производството на тези гъвкави панели, чиято продукция не може да отговори на търсенето. Очаква се това разминаване да се балансира до 12-18 месеца, но тъкмо заради по-малките количества на сгъваеми дисплеи смартфонът с такъв на Motorola вероятно няма да бъде широко достъпен. Поне не отначало.

5G няма да бъде част от характеристиките на сгъваемия смартфон на Motorola, стана ясно още на срещата днес. Една от причините е множеството антени и дизайнерски съображения, които налага тази технология.

По-късно тази година ни очакват нови попълнения в серията Motorola One, базирани на Android One. Те са насочени към нови целеви аудитории - младите потребители, дамите и други. При Moto G за потенциални клиенти се смятат хората между 35 и 45-50 години, докато 60% от купувачите на първия Motorola One от 2018 г. са между 16- и 35-годишни.

Целта на Motorola за 2019 г. е да увеличи пазарния си дял в Европа с 50%. За 2018 г. компанията е номер 4 в САЩ, което дава потенциал за ръст на останалите пазари, коментира Барунас.

5-те най-важни подобрения в Samsung Galaxy A52 спрямо Galaxy A51

В nixanbal.com вече можете да гледате детайлното видео ревю на Galaxy A52, който е новият обещаващ модел от среден клас…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer