НачалоНовиниМоже ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

Може ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

6846
Написана от  nixanbal 29 ноември 2021
Може ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

Няколко месеца след лансирането на новите смартфони със сгъваеми дисплеи на Samsung, Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3, вече е ясно, че те са сериозен успех за компанията. Потвърждават го данните за високи продажби във финансовите резултати за последното тримесечие, които са рекордни и с 26% ръст в печалбата. Популярността на тези устройства от една страна се дължи на това, че предлагат съвсем различен формфактор и нова технология, за да бъде постигнат той, а от друга - по-достъпната цена, на която се предлагат те спрямо миналогодишните модели.

Повече продадени бройки със сигурност има от Galaxy Z Flip 3, чиято цена и в България е около 2000 лв. Смартфонът е интересен за мен поради много причини, като за повечето от тях ви разказах в детайлното му видео ревю в края на август. В този брой на рубриката WithGalaxy обаче искам да си поговорим и за още един фактор, който доведе до още по-големи продажби на Z Flip 3 - по-широката му аудитория.

Въпреки че първият Galaxy Z Flip не беше обявен като чисто дамски телефон, имаше няколко причини той да бъде възприет като такъв. Бляскавият му корпус, заоблените страни и рекламните лица - основно жени, доведоха до това. И въпреки че устройството беше суперхит и най-продаваният модел със сгъваем дисплей за 2020-а, през настоящата година Galaxy Z Fold 3 със сигурност ще успее да изпревари успеха му. Най-малкото, защото се разгръща и към нова аудитория.

Може ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

През последната седмица се върнах към Z Flip 3 и се замислих какъв би бил смисълът за мъжката аудитория да използва този модел. Преди всичко започвам от дизайна, който действително е много лесно да изкуши основно дамите, но сякаш, за да подчертаят, че телефонът е и мъжки, от Samsung пуснаха и версии в чисто черно и маслено зелено. Черната версия не само е в класически цвят, но е и единствената с матово покритие на стъкления панел. Това, между другото, означава по-малко пръстови отпечатъци.

Може ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

Освен това смартфонът е с голям екран, но компактен заради сгъваемия механизъм. И, не, това не е плюс само за дамската аудитория, дори напротив. Докато дамите обикновено разполагат с достатъчно големи чанти, в които могат да приберат телефона, то при мъжете нещата често опират до тесни джобове на дънките. Точно затова и аз предпочитам по-компактен портфейл, а оказа се, че и възможността за наполовина по-малък смартфон е добре дошла.

Може ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

Следващото важно нещо при Galaxy Z Flip 3 за мен е конфигурацията. Обръщам внимание на нея в този материал, защото знам, че за мъжката аудитория процесорът и графичният чип са сред най-важните неща у мобилния телефон, често пъти дори преди камерата. Докато миналата година първият Z Flip се базираше не на най-новия по онова време чипсет Snapdragon 865, а на Snapdragon 855+, през 2021 г. сгъваемият модел е с най-актуалното от Qualcomm - Snapdragon 888. Това, признавам, за мен би бил един от компромисите миналата година - ако трябваше да използвам Flip, но с новия модел въпросът с конфигурацията изобщо не стои и той е съвсем адекватен на конвенционалните модели от високия клас. Чипсетът се допълва от 8 GB RAM и 128 или 256 GB вградена памет.

Може ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

Другото смислено подобрение, което ще се хареса на мъжката аудитория, е външният дисплей. Докато при първия Flip той беше изключително малък и служеше основно за проверка на часа и за улеснение при селфита с основната камера, тази година ситуацията е различна. Galaxy Z Flip 3 има четири пъти по-голям външен дисплей и позволява да виждаме повече информация. Той дава достъп до списък с известията, бърз контрол яркостта на екрана и режима на звънене, музикалния плейър, прогнозата за времето, календар, аларма и други. Това помага някои задачи да се вършат по-бързо и дори да не отваряме телефона, а в забързаното ежедневие подобни улеснения са ценни. Дори провеждането на разговор при входящо повикване вече не изисква телефонът да бъде взет в ръка и разгънат - просто приемате обаждането и говорителят се включва автоматично.

Може ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

Това бяха няколко ъпгрейда, които Samsung тази година направи по Galaxy Z Flip 3, така че не само да го направи цялостно по-добър от предшественика му, но и да разшири аудиторията за него. Със сигурност компактните размери и лавандуловият или ваниловият цвят ще впечатлят дамите, но мъжката част има също толкова причини да погледне към Flip 3. Самият факт, че за значително по-ниска цена получаваш технологията на сгъваемия дисплей за мен е достатъчно вълнуващ, а развитието на тази продуктова категория тепърва предстои.

Подробности за смартфона вижте в неговото детайлно ревю тук, а това на Galaxy Z Fold 3 е тук.

5 нови екстри в Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Тази година Samsung внесе интересна промяна в портфолиото си смарт часовници и за първи път представи Pro версия на новия…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer