НачалоНовиниМоже ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

Може ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

6322
Написана от  nixanbal 29 ноември 2021
Може ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

Няколко месеца след лансирането на новите смартфони със сгъваеми дисплеи на Samsung, Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3, вече е ясно, че те са сериозен успех за компанията. Потвърждават го данните за високи продажби във финансовите резултати за последното тримесечие, които са рекордни и с 26% ръст в печалбата. Популярността на тези устройства от една страна се дължи на това, че предлагат съвсем различен формфактор и нова технология, за да бъде постигнат той, а от друга - по-достъпната цена, на която се предлагат те спрямо миналогодишните модели.

Повече продадени бройки със сигурност има от Galaxy Z Flip 3, чиято цена и в България е около 2000 лв. Смартфонът е интересен за мен поради много причини, като за повечето от тях ви разказах в детайлното му видео ревю в края на август. В този брой на рубриката WithGalaxy обаче искам да си поговорим и за още един фактор, който доведе до още по-големи продажби на Z Flip 3 - по-широката му аудитория.

Въпреки че първият Galaxy Z Flip не беше обявен като чисто дамски телефон, имаше няколко причини той да бъде възприет като такъв. Бляскавият му корпус, заоблените страни и рекламните лица - основно жени, доведоха до това. И въпреки че устройството беше суперхит и най-продаваният модел със сгъваем дисплей за 2020-а, през настоящата година Galaxy Z Fold 3 със сигурност ще успее да изпревари успеха му. Най-малкото, защото се разгръща и към нова аудитория.

Може ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

През последната седмица се върнах към Z Flip 3 и се замислих какъв би бил смисълът за мъжката аудитория да използва този модел. Преди всичко започвам от дизайна, който действително е много лесно да изкуши основно дамите, но сякаш, за да подчертаят, че телефонът е и мъжки, от Samsung пуснаха и версии в чисто черно и маслено зелено. Черната версия не само е в класически цвят, но е и единствената с матово покритие на стъкления панел. Това, между другото, означава по-малко пръстови отпечатъци.

Може ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

Освен това смартфонът е с голям екран, но компактен заради сгъваемия механизъм. И, не, това не е плюс само за дамската аудитория, дори напротив. Докато дамите обикновено разполагат с достатъчно големи чанти, в които могат да приберат телефона, то при мъжете нещата често опират до тесни джобове на дънките. Точно затова и аз предпочитам по-компактен портфейл, а оказа се, че и възможността за наполовина по-малък смартфон е добре дошла.

Може ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

Следващото важно нещо при Galaxy Z Flip 3 за мен е конфигурацията. Обръщам внимание на нея в този материал, защото знам, че за мъжката аудитория процесорът и графичният чип са сред най-важните неща у мобилния телефон, често пъти дори преди камерата. Докато миналата година първият Z Flip се базираше не на най-новия по онова време чипсет Snapdragon 865, а на Snapdragon 855+, през 2021 г. сгъваемият модел е с най-актуалното от Qualcomm - Snapdragon 888. Това, признавам, за мен би бил един от компромисите миналата година - ако трябваше да използвам Flip, но с новия модел въпросът с конфигурацията изобщо не стои и той е съвсем адекватен на конвенционалните модели от високия клас. Чипсетът се допълва от 8 GB RAM и 128 или 256 GB вградена памет.

Може ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

Другото смислено подобрение, което ще се хареса на мъжката аудитория, е външният дисплей. Докато при първия Flip той беше изключително малък и служеше основно за проверка на часа и за улеснение при селфита с основната камера, тази година ситуацията е различна. Galaxy Z Flip 3 има четири пъти по-голям външен дисплей и позволява да виждаме повече информация. Той дава достъп до списък с известията, бърз контрол яркостта на екрана и режима на звънене, музикалния плейър, прогнозата за времето, календар, аларма и други. Това помага някои задачи да се вършат по-бързо и дори да не отваряме телефона, а в забързаното ежедневие подобни улеснения са ценни. Дори провеждането на разговор при входящо повикване вече не изисква телефонът да бъде взет в ръка и разгънат - просто приемате обаждането и говорителят се включва автоматично.

Може ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

Това бяха няколко ъпгрейда, които Samsung тази година направи по Galaxy Z Flip 3, така че не само да го направи цялостно по-добър от предшественика му, но и да разшири аудиторията за него. Със сигурност компактните размери и лавандуловият или ваниловият цвят ще впечатлят дамите, но мъжката част има също толкова причини да погледне към Flip 3. Самият факт, че за значително по-ниска цена получаваш технологията на сгъваемия дисплей за мен е достатъчно вълнуващ, а развитието на тази продуктова категория тепърва предстои.

Подробности за смартфона вижте в неговото детайлно ревю тук, а това на Galaxy Z Fold 3 е тук.

Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer