НачалоНовиниМтел купува кабелния оператор blizoo

Мтел купува кабелния оператор blizoo

12999
Написана от  nixanbal 29 юли 2015
Мтел купува кабелния оператор blizoo

Мтел обяви току-що, че придобива 100% от кабелния оператор blizoo от досегашния му собственик EQT V. С тази сделка червеният телеком ще прибави към потребителската си база над 373 000 абонати, които днес използват фиксирани услуги от blizoo. Цената на сделката няма да бъде разкрита публично. 

Сделката ще бъде финализирана в края на 2015 г., ако регулаторите дадат зелена светлина

8% е пазарният дял на blizoo у нас при фиксирания интернет и 11% при телевизията, което ще бъде сериозно увеличаване позициите на Мтел при тези услуги. Телекомът ще има възможност да предложи на тези нови абонати вече пълни пакетни оферти, включващи гласова услуга и мобилен интернет. 

Припомням ви, че Мтел винаги е стоял зад позицията, че пазарът на цифрова телевизия и фиксиран интернет трябва да бъде окрупнен и би било по-лесно, ако играчите са по-малко и по-големи. Всъщност това може би би спряло и практиката на КЗК да налага спорни глоби заради малките играчи. От друга страна стои въпросът с монопола на пазара. 

Очаква се сделката да приключи в последното тримесечие на 2015 г., като тепърва предстои да получи или не одобрението на регулаторните органи в България. 

Транзакцията ще бъде финансирана от съществуващи парични потоци на Telekom Austria Group, но сумата не се назовава. 

За 2014 г. blizoo има 47 милиона евро приходи и печалба преди данъци, такси, лихви и амортизации от 19 милиона евро. 

Xiaomi Robot Vacuum X10+ - най-напредналият технологично робот прахосмукачка на компанията

Xiaomi е един от популярните брандове, когато става дума за роботи прахосмукачки, като самият аз използвам у дома един от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer