НачалоНовиниМтел става A1 България: 5 важни въпроса около ребрандинга

Мтел става A1 България: 5 важни въпроса около ребрандинга

22406
Написана от  nixanbal 21 септември 2017
Мтел става A1 България: 5 важни въпроса около ребрандинга

На 20 септември в сайта на Telekom Austria Group, под чиято шапка е Мтел, беше публикувано прессъобщение, оповестяващо предстоящи важни промени за всички оператори от групата. Стана ясно, че TAG планира да преименува всички свои телекоми на A1. Брандът А1 е доказан в Австрия, но как ще се възприеме в България? Какво предстои да се случи около смяната на името и защо се налага тя?

Тепърва ще получаваме подробности около някои основни въпроси, но още сега ви предлагам отговорите на 5 от най-важните...

Мтел става A1 България

1. Как ще се нарича Мтел след промените?

Операторът ще носи името А1 България.

По същия пример в Словения телекомът на TAG беше прекръстен през април тази година от Si.mobil на А1 Словения, а това ще бъде приложено и за останалите в групата.

2. Откъде идва името?

Брандът А1 се използва от 2010 г. от оператора на TAG в родната Австрия, след като се сливат Telekom Austria FixNet (по-късно Telekom Austra TA) и Mobilkom Austria.

Там марката се рекламира с мотото "Alles wird eins. Einfach aus einer Hand" - т.е. всичко става едно, различните телеком услуги са достъпни от един доставчик.

3. Какво налага ребрандинга?

Тук няма простичък и кратък отговор, но от получената от Мтел информация става ясно, че телекомът ще премине през тази трансформация, за да получи нов старт като цялостен телеком доставчик. Ще бъде изграден наново имидж на конвергентен оператор, предлагащ не само мобилни, но и фиксирани услуги, включително и собствено съдържание чрез спортните канали Mtel Sport 1 и 2. Тук си припомняме мотото на А1 по-горе.

4. Ще се промени ли нещо при услугите?

Подобни сериозни промени неминуемо водят и до обновяване на портфолиото услуги. Спомняме си навлизането на Теленор на пазара у нас.

От Мтел споделиха за nixanbal.com, че превръщането на Мтел в А1 България ще бъде свързано не само със смяна на името и логото, но и с предлагане на нови и по-атрактивни услуги и продукти, по-качествена мрежа и още по-добро ниво на обслужване на клиентите.

5. Кога ще се случи ребрандингът?

Решението за смяна към бранда А1 във всички страни от групата ще бъде извършено последователно, в зависимост от условията на конкретния пазар, споделят от Мтел. Това означава, че тепърва ще бъдат извършени съответните анализи за всяка от страните, в които TAG оперира, и на този етап няма конкретен срок.

Със сигурност обаче не става въпрос за бърз, лесен и евтин процес.

На снимката горе: Алехандро Платер, Главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group

Huawei P50 Pocket e адекватна алтернатива на Galaxy Z Flip 3, макар и без 5G

Huawei представи днес в Китай новия си смартфон със сгъваел дисплей P50 Pocket, който е първият им такъв модел с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer