НачалоНовини#Mtelgate и високата цена на iPhone 6

#Mtelgate и високата цена на iPhone 6

12208
Написана от  nixanbal 01 октомври 2014
#Mtelgate и високата цена на iPhone 6

Тази сутрин в мол Сердика Център Мтел представи пред медии iPhone 6, което беше интересно, ако не сте гледали предишния брой на “Първо по Дарик”, където показахме и двата нови телефона на Apple. Всъщност интересната част беше цената на оператора – от 1800 лв. до 2100 лв. с двугодишен договор. Официално обяснение за тази цена Мтел не дава, но ето какво научихме от днешното събитие...

Мтел държи да е първият оператор с iPhone 6, независимо от условията, при които го предлага

Мтел държи да е първият оператор, който пуска популярното устройство на нашия пазар и затова акцентира на ранната премиера.

Телекомът не коментира дали бройките, които внесе сега, пристигат благодарение на официално споразумение с Apple и откъде точно са дошли. Официалният коментар е, че са от Европейския съюз.

iPhone-6-Mtel-01

Оказа се, че в кутията на един от извадените модели iPhone 6 зарядното е с британски стандарт, което подсказва откъде е вносът.

Няма и официална информация колко бройки са внесени с първата партида. Неофициално – повече, отколкото първите доставки на миналогодишния iPhone 5S. Аз бих заложил на максимум 500 броя. 

Телекомът очаква да продаде всички апарати, но не и да има недостиг. Следващият внос ще бъде скоро, без прекъсване в наличностите.

iPhone-6-Mtel-02

Не е потвърдено, но има вероятност на по-късен етап Мтел да предложи iPhone 6 на по-нормална цена, ако вече не сте си го купили от чужбина или някой гаражен магазин.

iPhone 6 Plus също се очаква в магазините на Мтел, но малко по-нататък.

iPhone-6-Mtel-Apple

Смартфонът е наличен и в трите цвята - тъмносиво, сребристо и златисто.

За момента iPhone 6 ще се продава само в 6 магазина в 6 различни града в страната. В София това е офисът на оператора в Сердика Център. 

iPhone-6-Mtel-Apple

Сутринта преди отварянето на магазина отпред имаше опашка от около 10-15 души. Някои от тях вероятно са очаквали iPhone 6, но други може да са си плащали сметката.

Междувременно случаят доведе до създаване на хаштаг #Mtelgate в Twitter. Има някои забавни коментари, защото как иначе да приемеш цената от 2000 лв. с договор? 

A ето и как шеговито Мтел отговаря на нападките в социалната мрежа:

 

Huawei представи в Дубай смарт часовниците Watch 4 Pro Space Edition, Watch Fit 3 и още нови устройства

Huawei представи днес в Дубай новите си смарт часовници Watch 4 Pro Space Edition и Watch Fit 3, а също…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer