НачалоНовиниMWC 2014: Nokia се гмурна в Android с три евтини смартфона - Nokia X, X+ и XL

MWC 2014: Nokia се гмурна в Android с три евтини смартфона - Nokia X, X+ и XL

9741
Написана от  nixanbal 24 февруари 2014
MWC 2014: Nokia се гмурна в Android с три евтини смартфона - Nokia X, X+ и XL

Nokia официално се гмурна в морето на Android OS и представи не само очаквания Nokia X, а цели три апарата с платформата на Google. Nokia X, Nokia X+ и Nokia XL ще позволят на финландците/Microsoft да отчупят парче от популярността на дроидите, като в същото време ще промотират своите услуги и интерфейс. 

Nokia X и Nokia X+

Двата модела разполагат с 4" IPS дисплей с WVGA резолюция и гъстота на пикселите от 233 ppi, двуядрен процесор на 1 GHz, 4 GB вградена памет и microSD слот, слаба 3 MP камера с фиксиран фокус, Bluetooth 3.0, Wi-Fi, версия с два SIM слота, батерия с капацитет 1500 mAh за до 22 дни в стендбай режим при 3G връзка или 10.5 часа разговори.  

Nokia XL

Nokia X и Nokia X+ са почти идентични, а основната разлика е в повечето оперативна памет на втория - 768 МВ.

Интересен е интерфейсът на устройствата, който напомня Windows Phone и неговите плочки. Няма директен достъп до Google Play, тъй като очевидно Nokia изобщо не са се съобразили с Google и изискванията им към вендорите на Android, но е осигурен достъп до Nokia Store, а там подобно на Amazon App Store има приложения тъкмо от Google Play Store. Има опция за достъп и до други алтернативни магазини за Android, а също и за странично инсталиране на приложения.

1200-nokia x front green home

Цената на Nokia X ще бъде 89 евро, а цената на Nokia X+ - 99 евро. Първият модел излиза на пазара веднага, а Nokia X+, който идва с 4 GB microSD в пакета, ще се появи в началото на второто тримесечие. 

 

Nokia XL

Nokia XL, както подсказва името, е по-голям - вече с 5" диагонал на дисплея. Екранът е IPS с WVGA резолюция, така че гъстотата на пикселите е доста по-ниска - 187 ppi. 

1200-nokia xl front white fastlane

Иначе апаратът разполага със същия двуядрен процесор на 1 GHz, 768 MB RAM, 4 GB вградена памет + microSD, 5 МР камера с автофокус и видеозапис с резолюция 864480 пиксела и предна 2 МР камера. 

Nokia XL

Батерията на Nokia XL е с капацитет 2000 mAh и обещава до 16 часа разговори с едно зареждане или до 6 часа браузване в интернет през Wi-Fi. 

Телефонът тежи 190 грама и е дебел 10.9 мм. 

1200-nokia xl back green

Nokia XL ще бъде на пазара в началото на второто тримесечие - април-юни - на цена 109 евро. 

Nokia X+ 

Смартфоните ще се предлагат с достъп до облачната услуга Microsoft OneDrive, навигацията на Nokia и куп предварително инсталирани приложения. И трите модела ще са налични в 6 цвята, като капаците лесно се сменят. 

Ревю на смарт електрическата четка за зъби Oral-B iO 10

В канала на nixanbal обикновено си говорим за ъпгрейди на телефони, но този път ще ви разкажа за новата четка…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer