НачалоНовиниНад 1 милиард устройства с Android използват процесори на Qualcomm

Над 1 милиард устройства с Android използват процесори на Qualcomm

2721
Написана от  nixanbal 19 септември 2014
Над 1 милиард устройства с Android използват процесори на Qualcomm

Над 1 милиард са доставените устройства с Android в световен мащаб, които използват процесори Snapdragon на Qualcomm. Това съобщи днес Стивън Моленкопф, главният изпълнителен директор на компанията, потвърждавайки водещата й позиция на пазара. 

Впечатляващото число не включва Snapdragon устройства с други операционни системи

Чипсети за смартфони и таблети днес се произвеждат още от Samsung, MediaTek и NVIDIA, но Qualcomm е името, което успя да хване вълната навреме и да предложи на вендорите най-добри пакетни решения. NVIDIA например твърде късно започна да добавя LTE модул в конфигурациите си.

Числото от 1 милиард по-горе обхваща само Snapdragon устройствата с Android OS, но всъщност моделите с Windows Phone също масово използват тези процесори. Представителите на серията Lumia например разчитат както на по-слабите Snapdragon 400, така и на по-мощните предложения от каталога на Qualcomm (Snapdragon 800).

NVIDIA, макар и сериозно изоставаща от Qualcomm, наскоро успя да спечели договор с Google и прогнозите са новият таблет Nexus 9 да използва техния чипсет Tegra K1. 

Информацията сподели droid-life.com

Снимки от срещата ми с Xiaomi 12S Ultra - смартфонът с 1" сензор и логото на Leica

През юли Xiaomi представи нова серия флагман смартфони, начело на която постави модела Xiaomi 12S Ultra. Това е първият смартфон…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer