НачалоНовиниНад половината от продадените смартфони догодина ще бъдат 5G модели

Над половината от продадените смартфони догодина ще бъдат 5G модели

620
Написана от  nixanbal 14 юни 2021
Над половината от продадените смартфони догодина ще бъдат 5G модели

Над 1.4 милиарда смартфона ще бъдат продадени през 2021 г., което ще бъде 12% ръст на годишна база - силно възстановяване за пазара след турбулентната 2020-а и първоначалния шок покрай кризата с COVID-19. Това сочат прогнозите на Canalys, които също така посочва, че догодина 5G смартфоните ще изпреварят 4G моделите. 

Анализаторите всъщност правят прогноза за следващите няколко години, като очакват през настоящата ръстът да е най-голям и продажбите на смартфони да се повишат с 12 на сто. След това повишеният интерес ще продължи, но ще бъде с намаляващи темпове. 

продажбите на смартфони в света

Вече се наблюдава сериозен ръст в продажбите на 5G смартфони, които за първите 3 месеца на 2021 г. са били 37% от всички продадени смартфони, а за цялата година се очаква да бъдат 43%. 

продажбите на 5G смартфони

Прогнозите са, че 2022 г. ще бъде първата, в която продадените 5G смартфони ще са повече от тези само с 4G поддръжка. Догодина 5G моделите ще са 52% от всички продажби, а тенденцията е само нагоре и през 2023 г. процентът ще скочи до 69. 

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer