НачалоНовиниНавигацията HERE казва "Чао, чао!" на Windows 10

Навигацията HERE казва "Чао, чао!" на Windows 10

13372
Написана от  nixanbal 15 март 2016
Навигацията HERE казва "Чао, чао!" на Windows 10

Навигацията HERE се разделя с Windows 10. Някогашното приложение на Nokia, доразработено специално за платформата на Microsoft, използвана от техните смартфони, премахва приложенията си от Windows Store до няколко седмици. 

След 29 март 2016 г. приложенията HERE (карти, навигация и т.н.) вече няма да са достъпни за потребителите на Windows 10, пише в официалния блог на HERE.  

Lumia

Оказва се, че за да работи навигацията под Windows 10, е трябвало приложението да бъде пренаписано наново, което е било отхвърлено като възможност и е взето бизнес решението HERE да напусне Windows 10 Store. 

През последните месеци навигацията HERE е работила под смартфони с Windows 10 благодарение на заобиколен път, който обаче няма да работи след 30 юни. Това означава, че след 30 юни HERE за Windows 10 mobile ще бъде само спомен.

Ако използвате модел с Windows Phone 8, навигацията HERE на него ще продължи да работи, както досега. Бъдещи ъпдейти и обновления на картите обаче няма да има. 

От HERE все пак са така добри да пояснят, че потребителите на Windows 10 ще имат алтернатива. След заличаването на приложенията HERE от платформата на Microsoft се препоръчва да се използват Windows Maps, които съдържат много елементи на HERE, тъй като Microsoft са разработили приложението, използвайки платформата HERE и нейните активи, придобити през 2014 г.

Ах, Microsoft...

Xiaomi 12T Pro дебютира с 200 МР камера и мощния Snapdragon 8+ Gen 1

Xiaomi представи днес новите си смартфон от висок клас в серията 12T, в която влизат Xiaomi 12T и Xiaomi 12T…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer