НачалоНовиниНай-интересните устройства на Lenovo през 2021 г. ще бъдат тук

Най-интересните устройства на Lenovo през 2021 г. ще бъдат тук

2528
Написана от  nixanbal 10 май 2021
Най-интересните устройства на Lenovo през 2021 г. ще бъдат тук

2021 г. за РС пазара започна с впечатляващ ръст от 55.2% за първото тримесечие в продажбите на компютри. По данни нa IDC от април тази година, включващи настолни машини, лаптопи и работни станции, продадените бройки за периода са достигнали 84 милиона в световен мащаб.

Причината за сериозния ръст е повишеното търсене заради новия ни начин на живот и работа в условията на пандемия, в които много потребители имат нужда от нова машина за работа или обучение у дома. Нещо повече - според анализаторите от IDC в началото на 2021 г. все още виждаме как се отразява недостигът на устройства през 2020-а, причинен от нарушените вериги на доставки заради пандемията. Т.е. търсенето продължава да расте и все още не е задоволено от пазара.

Въпреки тези ограничения за първите три месеца на настоящата година РС производителите отчитат сериозен ръст в продажбите. При водещата компания на пазара, Lenovo, скокът е почти 60%, пак по данни на същия доклад, което се отразява в над 20.4 млн. продадени бройки и 24.3% пазарен дял (23.7% година по-рано).

X1 Nano X1 Fold Transparent-v1

Миналата година в nixanbal.com успях да ви запозная с някои от най-интересните устройства на Lenovo, сред които наистина иновативни за пазара продукти. Точно такъв беше например ThinkPad X1 Fold, който представлява голям 13.3" таблет със сгъваем дисплей, превръщащ го заедно с прикрепваща се физическа клавиатура в пълноценен лаптоп.

Анонсите на компанията за 2021-а вече започна, но най-вълнуващите продукти тепърва предстоят да пристигнат в България, а и да бъдат обявени нови. Затова съм изключително щастлив, че заедно с Lenovo стартираме съвместната рубрика ThinkLenovo, в която ще ви представяме, много пъти ексклузивно за българска медия, най-добрите им лаптопи, таблети и всякакви хибридни устройства.

У мен всъщност вече няколко дни е ThinkPad X1 Nano, който знаете, че е любимият ми ноутбук на Lenovo и въпреки че не е прясно обявена машина, исках да го разцъкам за по-дълго и да направя по-подробно видео. Тъкмо с него планирам да започне ThinkLenovo, а ако вие имате каквито и да било предложения и идеи за рубриката - ще се радвам да споделите в коментарите отдолу, както и през следващите месеци под задаващите се публикации.

5 най-важни екстри на Tecno Spark 10 Pro

Tecno е сравнително нов бранд за българския пазар, но всъщност е име с доста сериозно присъствие на световната сцена. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer