НачалоНовиниНай-после: Apple ще въведе RCS поддръжка за iPhone през 2024 г.

Най-после: Apple ще въведе RCS поддръжка за iPhone през 2024 г.

2049
Написана от  nixanbal 16 ноември 2023
Най-после: Apple ще въведе RCS поддръжка за iPhone през 2024 г.

Неочаквано Apple преди малко обяви, че ще въведе поддръжка на разширените услуги за комуникация (Rich Communication Services или RCS) за iPhone. Това се очаква по-късно през 2024 г. и ще позволи познатите от iMessage екстри да бъдат достъпни за всички потребители, дори когато чатовете са между iPhone и Android. 

Новината идва след сериозен натиск от конкуренти и регулатори, но и след години на откази от страна на Apple за въвеждане на този стандарт. 

Apple днес е обявила в коментар за 9to5mac.com, че ще въведе поддръжка на RCS за iPhone догодина, като това ще се случи чрез софтуерен ъпдейт. Не се посочва дали абсолютно всички модели смартфони на компанията ще го получат, но едва ли има сериозни пречки пред това. 

iPhone RCS

RCS ще позволи по-добро изживяване при писмена комуникация между iPhone и Android устройства спрямо SMS или MMS. Потребителите ще могат да виждат дали изпратеното от тях съобщение е прочетено, ще виждат, когато отсрещната страна пише в чата, ще могат да получават снимки и клипове с пълна резолюция и други. Ще има опция и за изпращане на локацията, като всичко това може да работи през Wi-Fi или през интернет връзката към операторската мрежа - ключова разлика с SMS.

Интересното е, че въвеждането на RCS няма да премахне iMessage и това ще продължи да бъде най-сигурният начин за комуникация между собствениците на iPhone, казват от Apple. Това ще бъде по-скоро заместител на SMS и MMS. 

Google показа Pixel 7 и Pixel 7 Pro няколко месеца преди премиерата им

Google реши да изпревари изтичането на информация и снимки и сама повдигна предпремиерно завесата над новите си смартфони Pixel 7…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer