НачалоНовиниНедостигът на чипове ще продължи и през 2022-а, предупреждава доставчикът на Qualcomm и Apple

Недостигът на чипове ще продължи и през 2022-а, предупреждава доставчикът на Qualcomm и Apple

450
Написана от  nixanbal 15 април 2021
Недостигът на чипове ще продължи и през 2022-а, предупреждава доставчикът на Qualcomm и Apple

Тайванската TSMC, която е основен доставчик за Apple, Qualcomm и редица други големи технологични компании, предупреди, че недостигът на чипове ще продължи и догодина. TSMC все пак заяви, че прави всичко възможно, за да увеличи производството и да облекчи ситуацията. 

TSMC коментира въпроса при обявяване на финансовите си резултати за първото тримесечие на 2021 г., с които отчита 19.4% ръст в печалбата.

Бизнесът на тайванците беше облагодетелстван от увеличеното търсене на различни категории технологични продукти, до което доведе световната пандемия от COVID-19, пише Reuters. 

За да се справи с проблема TSMC обяви, че планира инвестиция в размер на $100 милиарда през следващите три години, което значително ще разшири производствения й капацитет. Новината за тази инвестиция дойде седмица след информацията, че Apple е запазила целия производствен капацитет от 4-нанометрови чипове, които се очаква да използва в следващото поколение на своите компютри Mac. 

ВИДЕО: 5 важни екстри на Lenovo ThinkPad X1 Nano

ThinkPad X1 Nano е суперкомпактен лаптоп с 13-инчов екран, опционална 5G свързаност, мощна конфигурация и категорично любимата ми машина от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer