НачалоНовиниNeo QLED телевизорите на Samsung са първите със сертификат "Пространствена оптимизация на звука"

Neo QLED телевизорите на Samsung са първите със сертификат "Пространствена оптимизация на звука"

284
Написана от  nixanbal 08 юни 2021
Neo QLED телевизорите на Samsung са първите със сертификат "Пространствена оптимизация на звука"

Samsung обяви днес, че новите им Neo QLED телевизори са получили сертификат "Пространствена оптимизация на звука", или Spatial Sound Optimization. Сертификатът се връчва от Съюза на електротехниците в Германия (VDE), като тази серия е първата в индустрията, която го получава. 

Корейците обясняват, че новите различни сценарии, в които използваме телевизора си у дома, вече не само в хола, създават различно звуково изживяване, а сертификатът на VDE за "Пространствена оптимизация на звука" се дава на продукти, които предлагат качествен и пълноценен звук, независимо от заобикалящата среда и страничните шумове.

Samsung е добавила към Neo QLED телевизорите си и технологията SpaceFit Sound, която ограничава вариациите в звука и осигурява звуково изживяване, което пасва най-добре на заобикалящата среда и се адаптира към фактори в пространството. Вградените микрофони анализират и разпознават всички предмети и особености в стаята (например завеси, килими и разположение на стени), тъй като те по един или друг начин оказват влияние върху звука. Например, когато телевизорът засече, че килимът в хола поглъща средните и високите звуци, той калибрира звука, напасвайки го спрямо конкретната ситуация.

В случай че телевизорът е позициониран в близост до стената, басовият звук може да бъде пречупен заради малкото пространство между стената и телевизора. Фунцкията "SpaceFit Sound" може да разпознае проблема и да подсили басите, за да осигури по-чист звук.

В много случаи звуците, отразени от околните стени, тавани и подови настилки, са много по-силни от звука, който чуваме директно, обясняват от Samsung.

Сертифицираните модели са Q70A, Q80A, Q90A, Q700A, Q800A и Q900A.

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer