НачалоНовиниNetflix подготвя собствена гейминг платформа

Netflix подготвя собствена гейминг платформа

506
Написана от  nixanbal 15 юли 2021
Netflix подготвя собствена гейминг платформа

Netflix ще разшири бизнеса си с нова гейминг платформа, съобщава Bloomberg. Това може да се случи още през 2022 г., а компанията вече наема ключови кадри, които да й помогнат в новите й планове. 

Netflix е наела Майк Верду, който досега е отговарял за AR и VR съдържанието на платформата Oculus на Facebook, а преди това е бил в Electronic Arts.

Информацията за амбициите на Netflix в гейм сферата не е от вчера, като още през май за това съобщи The Information. Сега обаче Bloomberg уточнява, че компанията планира да добави услугата като нова секция в платформата си за стрийминг на видео съдържание, също както е била добавена секцията с документални филми.

Интересното е, че на този етап планът е достъпът до тази секция с игри да не се заплаща допълнително от абонатите на Netflix. 

Според Bloomberg целта е услугата да дава достъп до пакет игри, подобно на Apple Arcade. Само че тя вероятно няма да се появи в App Store за iPhone, тъй като Apple не позволява алтернативни платформи на своите. 

Netflix не е била съвсем страничен наблюдател на игрите и досега. Компанията има участие в създаването на мобилните игри по сериала й Stranger Things, а филмът Black Mirror: Bandersnatch също имаше игрови елемент, в който зрителят избираше как да се развива действието.

Освен това Polygon припомня коментара от финансовия доклад на Netflix от 2019 г., когато от стрийминг услугата заявиха, че не се притесняват от новите конкуренти с богати видео каталози, а от Epic Games и тяхната игра Fortnite. 

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer