НачалоНовиниNetflix вече атакува споделянето на профили и в България

Netflix вече атакува споделянето на профили и в България

1227
Написана от  nixanbal 14 август 2023
Netflix вече атакува споделянето на профили и в България

Netflix поведе сериозна борба с практиката на много свои потребители да споделят профила си с членове на други домакинства и ето че тя вече засяга и абонатите в България. Ако ползвате стрийминг услугата и разделяте плана си с приятели - най-вероятно скоро ще получите покана да създадете свой, отделен профил. И да си плащате отделно пълната цена. 

Netflix се предлага у нас от началото на 2016 г., като е налична в три плана - Basic, Standard и Premium, чиито месечни цени са съответно 4.99 евро, 7.99 евро и 9.99 евро. 

Към Premium плана абонатите могат да създадат до 4 профила, които да гледат едновременно на различни устройсвта. Целта на тези профили е всеки член от семейството да има свой начален екран за Netflix и да може да ползва услугата независимо от останалите. Premium планът обаче от години се използва от потребители от различни домакинства, които са решили да споделят един абонамент и паролата за достъп до него, но имат своите отделни профили. 

Screenshot 2023-08-14 at 19.42.23

Тази практика не се харесва на стрийминг платформата, тъй като по този начин тя губи потенциални клиенти. Затова от известно време насам Netflix се бори със споделянето на профили и първоначално това започна от по-големите пазари. Борбата даде бърз ефект и от компанията се похвалиха, че са добавили над 6 милиона нови абонати като резултат от това. 

Netflix

Днес вече прекъсването на споделените абонаменти действа и в България. Потребителите получават известие при включване на приложението, което посочва, че "Вашият телевизор не е част от домакинството на Netflix за този профил". Така човек получава опцията да създаде нов акаунт, който да ползва в своето домакинство и за който да плаща отделно пълната цена на плана. Има вариант и да избереш, че в момента пътуваш, но тогава трябва да верифицираш принадлежността си към домакинството чрез получен SMS или имейл - тези на абоната титуляр.  

Шефът на Disney+ само преди дни обяви, че и тяхната услуга планира да предприеме подобни стъпки за борба със споделянето на профили, но това ще се случи през 2024 г. 

5 ключови подобрения в Samsung Galaxy A54 5G

Смартфоните в серията Galaxy A са сред най-продаваните устройства на Samsung, като тази година промяната при Galaxy A54 5G е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer