НачалоНовиниNokia ще блокира предложението за nano-SIM карти на Apple, ако бъде избрано

Nokia ще блокира предложението за nano-SIM карти на Apple, ако бъде избрано

3646
Написана от  nixanbal 30 март 2012
Nokia ще блокира предложението за nano-SIM карти на Apple, ако бъде избрано

Драмата около новия единен стандарт на nano-SIM картите, които ще използват устройствата в бъдеще, продължава. Преди няколко дни Apple обяви, че ако нейното предложение бъде избрано, компанията ще предостави безвъзмездно лицена за ползването му на другите производители. Nokia обаче заплашва да блокира подобна възможност и има как – финландците имат над 50 патента, без които Apple не може да създаде SIM карта.

Според Nokia Apple се опитва да наложи собствения си nano-SIM стандарт, без да спазва техническите изисквания на Европейския институт за телекомуникационни стандарти. Освен това предложението на Apple не е в полза на индустрията и най-вече – на потребителите, тъй като е по-скъпият вариант.

И така, ако се стигне до приемането на стандарта от Apple, Nokia смята да блокира предложението им като не отдаде лиценза за своите патенти, без които nano-SIM картите не могат да бъдат създадени.

Припомням ви, че в този спор Nokia е в лагер с RIM и Motorola Mobility, които са се обединили около едно общо решение. Как мислите, че ще се развият нещата? Лично аз се радвам, че Nokia заема позиция и знае как да се защити.

Xiaomi 14 излиза на българския пазар - цени, версии и пакетна оферта

Заедно с флагмана Xiaomi 14 Ultra, на събитието си в Барселона току-що компанията представи за първи път извън Китай и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer