НачалоНовиниNokia и Ericsson ще доставят 5G оборудване за мрежата на A1

Nokia и Ericsson ще доставят 5G оборудване за мрежата на A1

1612
Написана от  nixanbal 23 август 2021
Nokia и Ericsson ще доставят 5G оборудване за мрежата на A1

Nokia и Ericsson са избраните доставчици на 5G оборудване за мрежата на А1. Скандинавските компании са избрани за партньори на цялата група A1 Group, което означава, че ще осигурят оборудването за 5G мрежите не само в България, а още в Словения, Сърбия и Хърватия. В Австрия Nokia беше избрана още през 2019 г.

В България Nokia вече изгражда радиомрежата за достъп (RAN) на А1, а основната мрежа ще бъде с оборудване на Ericsson, припомнят от оператора.

Nokia е основен доставчик за радио и основна мрежа в Сърбия и Словения, а през 2019 година беше избрана за партньор при изграждането на радио и основната мрежа на А1 в Австрия. В Хърватия Ericsson оборудване се използва както за основната, така и за радио мрежата на компанията.

Плановете на A1 Group са да предложи 5G не само в големите градове, но и в селските райони и курортите, като това ще се реализира през следващите 5 години.

Междувременно А1 се похвали, че в България разполага с най-бързата 5G мрежа, която е показала 2.5 пъти по-високи медианни скорости спрямо конкурентите (според анализ на Ookla). Vivacom от своя страна миналата седмица обявиха, че тяхната 5G мрежа е най-голямата в страната и покрива най-много населени места. 

Motorola Edge+ е първият флагман на компанията от години - 90 Hz дисплей, 108 МР камера и Snapdragon 865

Най-после! След няколко години на затишие и постепенно заглъхване на концепцията за смартфона с модули, Motorola най-после реши да отбележи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer