НачалоНовиниNokia Lumia 1001 може да е първият смартфон с Windows Phone 8 от Финландия

Nokia Lumia 1001 може да е първият смартфон с Windows Phone 8 от Финландия

3195
Написана от  nixanbal 08 юли 2012
Nokia Lumia 1001 може да е първият смартфон с Windows Phone 8 от Финландия

Nokia Lumia 1001 се появи в системата на услугата Remote Device Access на финландците, чието предназначение по начало е да служи на разработчиците на приложения. Мистериозният модел не фигурира в симулатора на устройства, но се появявал, когато се търсят други телефони в обхвата на Bluetooth. И въпреки че засега всичко е само спекулации - Lumia 1001 може да се окаже първият смартфон с Windows Phone 8 на финландците.

Най-високият клас смартфон в каталога с Windows Phone на Nokia до момента е Lumia 900. Имайки предвид, че Windows Phone 8 е съвсем нов етап от развитието на операционната система, съвсем логично би било финландците да направят такъв скок в номерирането, за да разграничат по-ясно новите си устройства.

Онзи ден в същата RDA система се появи Nokia Lumia 910, за който също не се знае нищо официално, но се предполага, че е версия на стандартната Lumia 900 за оператора T-Mobile или някаква друга модификация с Windows Phone 7.5.

lumia1001-a

Ще бъде интересно, ако научим подробности в близките дни, но така или иначе истината за Lumia 1001 и останалите нови смартфони на Nokia ще разберем в началото на септември по време на Nokia World.

5 НЕЩА за Logitech MX Keys Mini

Преди време ви разказах за домашния си офис и периферията, която използвам. В нея основно място има отредено за клавиатурата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer