НачалоНовиниNokia Lumia 1020 излиза от производство през септември

Nokia Lumia 1020 излиза от производство през септември

3592
Написана от  nixanbal 14 юли 2014
Nokia Lumia 1020 излиза от производство през септември

Най-добрият камерафон на пазара, Nokia Lumia 1020, ще излезе от производство след точно два месеца, пише Evleaks. Източникът споделя, че апаратът ще достигне статус "End of Life" на 14 септември, което може да означава край на продукцията, но настоящите собственици би трябвало да продължат да получават поддръжка. 

Още по темата

Nokia Lumia 1020 дебютира на пазара през юли 2013 г. и въпреки че не помогна кой знае с колко за увеличаване пазарния дял на финландците, се превърна в един от емблематичните смартфони за компанията. А и в един от най-добрите, всъщност най-добрия смартфон с камера и до днес. 

Въпреки че според информацията на Evleaks Nokia/Microsoft ще спре да произвежда Lumia 1020 преди края на лятото, апаратът би трябвало да продължи да получава софтуерни актуализации. Точно сега за него излиза и актуалният Windows Phone 8.1 под формата на ъпдейта Nokia Cyan. 

Има опасения, че End of Life всъщност може да обозначава и края за софтуерните ъпдейти, но да се надяваме, че това няма да се случи само година след официалната премиера на апарата. При Android минимумът е около 18 месеца и въпреки това за много потребители срокът е твърде кратък.

А дали скоро ще видим реален наследник на Lumia 1020 - предстои да разберем. 

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer