НачалоИграчкиNokia Lumia 800 - черешката на тортата в каталога на финландците

Nokia Lumia 800 - черешката на тортата в каталога на финландците

5312
Написана от  nixanbal 26 октомври 2011
Nokia Lumia 800 - черешката на тортата в каталога на финландците

... или когато Nokia N9 облече одеждите на Windows Phone

Nokia Lumia 800 е една (сериозна) крачка над Lumia 710 и е вторият смартфон на финландците под Windows Phone 7.5 Mango. Апаратът възприема успешния дизайн от Nokia N9 (с MeeGo OS), но има малко по-малък екран – 3.7“, а не 3.9“, което вероятно се дължи на капацитивните бутони под него, липсващи при N9.

На фона на красивия дизайн изпъква ярката картина на дисплея, който е AMOLED с ClearBlack технологията на Nokia за видимост и при пряка слънчева светлина, а също и за по-наситени цветове. И въпреки че Nokia Lumia 800 не се управлява само с жестове, както N9, тук стъклото на екрана също е леко огънато и има приятен ефект.

ncom-using-searay-960x553-jpg

HPSA, Wi-Fi, Bluetooth, GPS – всичко стандартно е налице. Камерата обаче е доста по-сериозна от тази при Lumia 710 и прави кадри с 8 МР резолюция, използва Carl Zeiss оптика, има автофокус, LED светкавица и записва 720p HD видео. Процесорът на Lumia 800 е едноядреният MSM8255 на 1.4 GHz, оперативната памет е 512 МВ, а вградената е 16 GB.

Nokia Lumia 800 предлага безплатна гласова навигация „завой по завой“ Nokia Drive, каквато липсва при моделите с Windows Phone на конкурентите към момента.

Добра новина е, че батерията е още по-мощна – 1450 mAh, като по официални данни осигурява 9.5 часа разговори или 335 часа в стендбай режим. Ако ползвате смартфона само за слушане на музика, ще имате 55 часа живот с едно зареждане. Nokia все още няма официална информация по въпроса дали, кога и на каква цена ще предложи Lumia 800 в България. Все пак в по-големите пазари в Европа се спряга очаквана цена от 420 евро и доставка през ноември, което е супер бърза реакция от Nokia, но не важи за нашата страна.

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer