НачалоНовиниNokia N8 с необявения още Symbian Belle – видео

Nokia N8 с необявения още Symbian Belle – видео

7072
Написана от  nixanbal 20 август 2011

nokia-symbian-belle-video-demo-nokia-n8

В момента последната обявена версия на Symbian Anna се разпространява към потребителите, като скоро би трябвало да бъде официално достъпна и за българите. В мрежата обаче отдавна се говори за следващата стъпка в ъпдейтите – Symbian Belle, която се очаква финландците да обявят по-късно тази година. Днес V1ado пусна видео на неговата Nokia N8, която върви именно под Belle.

Видеото е дълго над 10 минути и показва доста подробности и различни кътчета от операционната система, която Nokia ще предложи след време за смартфоните си с новия Symbian^3. Авторът на клипа V1ado посочва, че софтуерът не е финална версия, но като за бета се справял отлично и изтъква като основни предимства новия потребителски интерфейс, чистия му вид и лекотата на работа.

Освен бързината на интерфейса, впечатление правят трите софтуерни шорткъта, които са в долната част на хоумскрийна. Въпросните водят към менюто, телефонната функция/последни обаждания и опции, но имат свойството да се променят според контекста и да предлагат различни функции.

Радваща е и възможността да се поставят разнообразни по форма и размер уиджети на хоумскрийна. Уиджети за Symbian има и сега, но при строго определени рамки, които при Belle ще бъдат премахнати и визуално ще напомня леко на Android. Позната екстра от платформата на Google е и падащата отгоре лента, съдържаща нотификации за съобщения и пропуснати обаждания, както и лесен начин да пуснете или спрете Wi-Fi, Bluetooth, да превключите на тих режим и др. Подобна въведе и Apple в новата версия на iOS.

Интересно нововъведение е и възможността да пуснете камерата дори ако телефонът е заключен. Т.е. с натискане камера бутона на заключения ви смартфон фотоапаратът ще стартира мигновено и ще можете да направите снимка за секунда – наистина полезно.

Благодарности, V1ado!

iPhone 14 и по-големият iPhone 14 Plus имат подобрени камери, сателитна комуникация и стар процесор

Apple току-що представи новите си модели iPhone 14 и по-големия iPhone 14 Plus, който заменя mini версията при предишните серии.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer