НачалоНовиниNokia N8 ще получи ъпдейт до Belle FP1 и FP2, Nokia Carla отпада

Nokia N8 ще получи ъпдейт до Belle FP1 и FP2, Nokia Carla отпада

3314
Написана от  nixanbal 23 май 2012
Nokia N8 ще получи ъпдейт до Belle FP1 и FP2, Nokia Carla отпада

След Belle трябваше Nokia да започне работа по ъпдейт с кодово име Carla, но има малка промяна в плановете. Nokia Carla вече не е на дневен ред и е заменена с това, което представлява Nokia Belle Feature Pack 1, споделя Матиa Флорин, продуктов маркетинг мениджър в Nokia Италия, за италианския блог Nokialino.it. Добрата новина е, че Nokia N8, първият смартфон с "новия Symbian^3" ще получи както Nokia Belle Feature Pack 1, така и Feature Pack 2.

Актуализацията до FP1, под който върви най-новия Nokia 808 PureView, наскоро тръгна за смартфоните с 1-гигахерцови процесори Nokia 700, 701 и 603.

Сега вече е ясно, че по-старият и немощен (600 MHz) N8 също ще получи някои нови екстри с FP1, като например нова версия на браузъра (8.2) и на приложението Social. Новостите за този модел обаче ще са по-малко от тези за по-горните три модела, тъй като хардуерът му също е доста по-слаб.

След това Nokia N8 ще бъде актуализиран и до Nokia Belle FP2, казва Флорин.

Да, поддръжка в продължение на повече от две години звучи доста добре и със сигурност Android може само да се поучи от това, но тепърва предстои да разберем дали ще има още ъпдейти за Symbian като цяло след FP1 и FP2. Защото това са заместителите на Carla, но след нея имаше трябваше по план да видим и ъпдейта Donna.

5 най-важни екстри на Tecno Spark 10 Pro

Tecno е сравнително нов бранд за българския пазар, но всъщност е име с доста сериозно присъствие на световната сцена. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer