НачалоРевютаNokiaРевю на Nokia N9

Ревю на Nokia N9

Изключителен, но единствен по рода си смартфон

13205
Написана от  nixanbal
Ревю на Nokia N9

Едва ли има нужда да ви разказвам надълго и нашироко за възможностите на новата Nokia N9. Вероятно сте добре запознати със смартфона и знаете, че е първият с операционната система MeeGo 1.2 Harmattan, че има 3.9“ AMOLED леко огънат екран с Gorilla Glass и предлага съвсем различен от познатите досега интерфейси и начин на ползване като цяло.

Nokia N9 MeeGo smartphone test

Имах възможност да се срещна с Nokia N9 и за кратко да го разцъкам. Наистина съм най-впечатлен от нетрадиционната идея за разпределяне на интерфейса на три основни екрана – меню/приложения, нотификации/кореспонденция и отворени прозорци/мултитаскинг. От снимките забелязвате, че смартфонът няма физически бутони, а и софтуерни такива за навигация. Именно защото преминаването от един екран към друг става с т.нар. swipe движение. Докато избутвате единия другият сякаш изплува отдолу, а иконките изглеждат някак по-близки, защото дисплеят е залепен за стъклото и между тях няма празно пространство. AMOLED екранът се доказа пред мен като любител на слънчевите бани и никак не избледня при пряка слънчева светлина (вижте първата снимка).

Nokia N9 smartphone Meego review

Nokia N9 предлага пълен набор съвременни екстри, поддържа и NFC, технология, която предлага страхотни възможности. Мобилни разплащания, активиране на различни екстри (отключване на нови Angry Birds нива например), свързване с други устройства само с докосване до тях и други.

Nokia N9 meego smartphone review 2

Сериозен плюс за смартфона е и камерата. Въпросната прави снимки с максимална резолюция от 8 МР, но може да накара 12-мегапикселовата Nokia N8 сериозно да се притесни (вижте тестови снимки с Nokia N9). Снимачката има автофокус, най-силната LED светкавица в мобилен телефон, куп други екстри и запис на 720p HD видео при 30 кадъра в секунда. Nokia N9 има и втора камера, интересно разположена в долния десен ъгъл на предния панел.

Засега толкова за Nokia N9 и новата MeeGo OS. Смартфонът обаче заслужава доста по-сериозно внимание, така че обещавам ви много апетитен пост за него съвсем скоро! Все пак... едва ли си мислите, че съм му направил само тези снимки, нали?

8.2
N9 направи фурор сред феновете на Nokia и накараха всички да съжаляват, че компанията остави операционната система MeeGo за сметка на Windows Phone. Трудно е N9 да бъде сравнен с конкуренцията, просто защото предлага съвършено различно изживяване.
  • Дизайн и изработка 9
  • Дисплей 8
  • Батерия 7
  • Камера 8
  • Производителност 9

Apple Vision Pro - свръхтехнологичните очила, с които Apple иска да покори нови реалности

Apple представи днес на своята конференция за разработчици първите си очила за смесена реалност Apple Vision Pro. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer