НачалоНовиниNokia преминава на зелено в чест на първия си смартфон с Android

Nokia преминава на зелено в чест на първия си смартфон с Android

2812
Написана от  nixanbal 14 февруари 2014
Nokia преминава на зелено в чест на първия си смартфон с Android

Nokia замени синия цвят със зелен във всички свои канали в социалните мрежи. Без да дава официално коментар по повод премяната, ходът на финландците по всичко личи е свързан със задаващата се премиера на първия им смартфон с Android. 

Nokia Normandy или Nokia X е първият смартфон на компанията, който ще се базира на операционната система на Google - до скоро забранена зона за устройствата Lumia и Asha. 

Апаратът ще се появи на 24 февруари сутринта по време на пресконференцията на Nokia на MWC 2014 в Барселона.

И въпреки че става въпрос за базиран на Android модел, той ще предлага силно модифициран интерфейс и вместо услугите на Google, ще промотира тези на Nokia и Microsoft. 

Дроидът на Nokia ще бъде от нисък клас и вероятно част от серията Asha

Този ход е интересен за Nokia, тъй като до момента те бяха изцяло посветени на Windows Phone и това едва ли ще се промени след приключване на сделката им с Microsoft, собственици на въпросната платформа.

Смартфонът с Android обаче може да се окаже или дребна и еднократка забежка на финландците, или необичайна стратегия за привличане на фенове чрез най-популярната операционна система в света, пречупена през призмата на Microsoft. 

Зелената кампания на Nokia изглежда обхваща всички Facebook страници на компанията (включително българската), а също и мрежите Twitter и YouTube. 

Huawei представи в Европа смартфона nova 9 със 120 Hz OLED екран и 50 МР камера

На първото си присъствено глобално събитие от старта на ковид кризата насам току-що Huawei представи във Виена новия си смартфон…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer