НачалоНовиниNokia ще изгражда 5G радиомрежата на А1 България

Nokia ще изгражда 5G радиомрежата на А1 България

2634
Написана от  nixanbal 07 юни 2021
Nokia ще изгражда 5G радиомрежата на А1 България

А1 обяви, че е избрал Nokia за свой технологичен партньор, който да изгради 5G радиомрежата му. Операторът не поднася изненади с решението си, тъй като финландската компания е дългогодишен негов партньор.

Nokia ще бъде основен доставчик на оборудването за 5G радиомрежата за достъп (RAN) на А1. Компанията осигурява на телекома оборудване от типа AirScale, което предлага супербърз широколентов достъп до интернет с много ниско времезакъснение.

Интересното е, че А1 България е първият оператор в света, който е провел изпитания с новото поколение решение Compact Active Antennas (активни антени), което дава нови възможности за разширяване на покритието, подобряване на качеството на услугите и ефективността им, както и оптимизиране на използваното физическо пространство.

A1 uses Nokias RAN-07.06.21 2

A1 използва новото поколение активни антени на Nokia в София за своята 2G, 3G и 4G мрежа. Активните антени съчетават най-добрите технологии по отношение на безжичното предаване на данни и антени, за да повишат ефективността на радиоразпръскването, капацитета на базовата станция и обхвата на сигнала, обясняват от оператора. Освен това активните антени на Nokia са енергийно ефективни и компактни, което позволява по-лесно инсталиране, особено в гъстонаселените градски зони.

A1 uses Nokias RAN-07.06.21 5

От А1 припомнят, че вече предлагат 5G услуги в над 75 града и курорта в страната, с което осигурява покритие на открито за 50% от населението на България.

Флагманът Honor Magic6 Pro със 180 МР перископна камера идва в България

На събитие в Барселона днес Honor представи новия си премиум модел Honor Magic6 Pro за първи път и в Европа.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer