НачалоНовиниNokia X, Asha и базовите смартфони с марката остават в миналото

Nokia X, Asha и базовите смартфони с марката остават в миналото

3426
Написана от  nixanbal 18 юли 2014
Nokia X, Asha и базовите смартфони с марката остават в миналото

Съкратеният наполовина персонал от екипа зад бизнеса с устройства на Nokia, придобит тази година от Microsoft, е само една от сериозните промени в някогашния номер едно на пазара на мобилните комуникации. Новият собственик планира да прекъсне почти всички линия телефони с марката Nokia и да остави единствено смартфоните със собствената им Windows Phone. 

Series 40, Asha и току-що стартиралата серия Nokia X с Android ще бъдат погребани в най-близко бъдеще, става ясно от вътрешна бележка на Джо Харлоу - една от все пак запазените служителки на висок пост в Nokia. 

"Това означава, че няма да има нови функции или ъпдейти за услугите на коя да е от платформите за мобилни телефони", се казва в съобщението на Харлоу. 

В краткосрочен план Microsoft ще се фокусира върху промотиране на хай-енд моделите Lumia 930, вече остаряващата Lumia 1520 и нови устройства, които ще бъдат представени съвсем скоро. 

Всичко това означава, че в бъдеще Microsoft ще разчита на собствената си платформа Windows Phone както във високия, така и в най-ниския клас, където досега се подвизаваха модели Asha и такива тип "Nokia с фенерче". И докато за Nokia X и забежката им с Android беше почти сигурно, че ще бъде заличен проект, решението на Microsoft слага край на опитите на Nokia в бюджетния сегмент обикновени мобилни телефони, където те бяха лидери.

Ще остане ли изобщо нещо от почерка на Nokia след 1-2 години - предстои да разберем. В момента не изглежда така. 

Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer