НачалоНовиниNokia X е тук: разопаковане + снимки на първия дроид от Финландия

Nokia X е тук: разопаковане + снимки на първия дроид от Финландия

6102
Написана от  nixanbal 15 април 2014
Nokia X е тук: разопаковане + снимки на първия дроид от Финландия

Nokia X вече е тук. Първият смартфон с Android на Nokia беше представен в края на февруари на MWC 2014 в Барселона и по-малко от два месеца му бяха необходими, за да пристигне в България. На 16 април сутринта ще я представим в "Първо по Дарик" #75, но още тази вечер ви предлагам в nixanbal.com бързо разопаковане на кутията му в снимки, както и кратки впечатления.

Nokia X се базира на Android, но софтуерът е силно модифициран от Nokia и е почти невъзможно да познаете платформата на Google. Няма достъп до услугите на Google, няма го магазинът Google Play. 

Nokia-X-nixanbal-08

Вместо това Nokia дава достъп до своя Nokia Store, където не ви чака изобилие от приложения, но все пак можете през него да ровите и в други алтернативи на Google Play (Aptoide Appstore, 1Mobile Market и др.). Приложения като Viber, WhatsApp, Instagram, Twitter, Facebook, Skype и Messenger са налице, но има и някои липсващи. 

Nokia-X-nixanbal-07

Принципно според Nokia 75% от приложенията за Android могат да вървят и на Nokia X, без за това да е небходимо някакво модифициране по тях, но все пак се изисква намеса от разработчиците, които трябва да пуснат .apk файловете в Nokia Store. При останалите 25% се изисква повече работа. 

Nokia-X-nixanbal-09

Повече за смартфона очаквайте в детайлното му ревю, което се задава съвсем скоро в nixanbal.com, а сега нека погледнем какво получавате в кутията на Nokia X...

Nokia-X-nixanbal-01

Nokia X идва в стандартната за смартфоните на компанията опаковка.

Никъде по кутията на Nokia X не пише, че това е смартфон с Android OS, независимо че софтуерът му се базира точно на тази операционна система.

Nokia-X-nixanbal-02

Още преди да включите телефона, от екрана му ще ви посрещне стикер с някои от най-важните приложения, достъпни за Nokia X още от старта на продажбите му.

Nokia-X-nixanbal-03

Fastlane пък е част от интерфейса на телефона - това е лента с хронология на последно ползваните приложения. 

Nokia-X-nixanbal-04

В кутията ще намерите упътванията, батерията, слушалки в симпатичен розов (?) цвят, зарядно със стандартен microUSB накрайник и самия телефон.

Nokia-X-nixanbal-11

Корпусът на Nokia Х е пластмасов и се предлага в различни цветове - в случая тематично зелено.

Nokia-X-nixanbal-05

Капакът на Nokia X се сваля и под него получавате достъп до батерията, двата слота за SIM карти, тъй като това е двусимов телефон, както и до microSD слот за карти с допълнителна памет.

Nokia-X-nixanbal-12

Дисплеят е с диагонал 4" и резолюция 800х480 пиксела, която е сравнително ниска, но пък отговаря на ценовия клас на Nokia X.

Nokia-X-nixanbal-14

Утре сутрин слушайте "Първо по Дарик" #75 малко след 9 часа, а веднага след това Nokia организира събитие в София, на което ще представи за първи път у нас Nokia X.

Очаквайте допълнителна информация за цената на модела у нас + още подробности.

Ревю на смарт електрическата четка за зъби Oral-B iO 10

В канала на nixanbal обикновено си говорим за ъпгрейди на телефони, но този път ще ви разкажа за новата четка…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer