НачалоНовиниNokia X с Android може да се появи на 24 февруари

Nokia X с Android може да се появи на 24 февруари

3459
Написана от  nixanbal 26 януари 2014
Nokia X с Android може да се появи на 24 февруари

Слухове около първия смартфон на Nokia с Android OS, подкрепени от купища снимки, заливат мрежата от месеци насам. Nokia Normandy, както е кодовото име на устройството, може да се появи на 24 февруари, за когато финландците насрочиха конференцията си на MWC 2014. Сега @Evleaks разкрива, че търговското име на модела ще бъде Nokia X. 

Да, въпреки че Nokia се съгласи да продаде смартфон бизнеса си на Microsoft и въпреки че сделката ще бъде финализирана до месец-два, спекулации не изключват възможността компанията все пак да пусне апарат с Android. 

Премиерата на Nokia X действително би изненадала всички и би била интересен завършек на ерата на мобилните телефони за финландците. Точно както преди две години Nokia 808 PureView се появи на Конгреса и 41-мегапикселовата й камера беше перфектният финал за поколението Symbian. 

Nokia X - първият смартфон с Android на компанията

Какво точно ще се случи и има ли възможност Nokia да пусне смартфон с Android, пък макар и със силно модифициран интерфейс, напомнящ Windows Phone - очакваме да разберем до няколко седмици. А вие ще можете да проследите конференцията на Nokia на 24 февруари на живо в nixanbal.com. 

5 НЕЩА за USB-C монитора Philips 27E1N5600HE/01

Philips 27E1N5600HE/01 е монитор с 27" диагонал, който е създаден основно за работа. Независимо дали го използвате в офиса или…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer