НачалоНовиниNothing Phone (2) ще използва миналогодишния Snapdragon 8+ Gen 1, Карл Пей обясни решението си

Nothing Phone (2) ще използва миналогодишния Snapdragon 8+ Gen 1, Карл Пей обясни решението си

791
Написана от  nixanbal 19 май 2023
Nothing Phone (2) ще използва миналогодишния Snapdragon 8+ Gen 1, Карл Пей обясни решението си

На MWC 2023 през февруари в Барселона Nothing обявиха, че вторият им смартфон отново ще използва чипсет Snapdragon, само че този път от високия клас серия 8. Няколко дни по-късно се появи информация кой ще бъде конкретният чипсет, а сега шефът на компанията го потвърди официално - миналогодишният Snapdragon 8+ Gen 1. 

Nothing Phone (2) няма да се базира на най-актуалния Snapdragon 8 Gen 2, а на чипсета от втората половина на 2022 г. - Snapdragon 8+ Gen 1, обяви Карл Пей. Той изписа цяла поредица от туитове, за да аргументира решението си. 

Според Пей Snapdragon 8+ Gen 1 ще позволи на Phone (2) да предложи два пъти по-бързо стартиране на приложения спрямо Phone (1) и като цяло ще донесе 80% по-висока производителност. Припомням ви, че първият смартфон на младата компания заложи на чипсет от среден клас - Snapdragon 778G+. 

Шефът на Nothing посочва, че скоростта не е всичко и SD 8+ Gen 1 ще донесе подобрения в живота на батерията, свързаността и възможностите на камерата. Nothing Phone (2) ще има например RAW HDR и 4K видеозапис при 60 к/с. 

Понякога най-новите технологии идват на цена, която не е оправдана от гледна точка на потребителите, смята Карл Пей. Според него по-старият чипсет ще даде възможност на новия им телефон все така да остане достъпен, докато предлага важни подобрение спрямо Phone (1). 

MWC 2023: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Здравейте от Барселона и Mobile World Congress (Световния мобилен конгрес), където съм на живо за 12-а поредна година! Това е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer