НачалоНовиниНова фабрика за чипове за $17 милиарда е най-голямата инвестиция на Samsung в САЩ

Нова фабрика за чипове за $17 милиарда е най-голямата инвестиция на Samsung в САЩ

541
Написана от  nixanbal 24 ноември 2021
Нова фабрика за чипове за $17 милиарда е най-голямата инвестиция на Samsung в САЩ

Samsung ще изгради нова фабрика за чипове в Остин, Тексас, в която ще инвестира общо $17 милиарда. Това е най-сериозната инвестиция на южнокорейците в САЩ досега, като се очаква да заработи до няколко години. 

Изграждането на фабриката ще започне през първата половина на 2022 г., като се очаква да заработи през второто полугодие на 2024 г. 

Фабриката ще се простира на площ от 5 милиона квадратни метра и общата инвестиция е на стойност $17 милиарда, което включва сгради, машини и оборудване. Проектът ще създаде 2000 високотехнологични работни места и поне 6500 работни места в строителството, пише Reuters. 

Фабриката ще помогне на Samsung да обслужва по-добре нуждите на своите клиенти и ще допринесе за стабилността на световната верига за доставки на чипове, казва Кинам Ким, главен изпълнителен директор на Samsung Electronics Device Solutions Division. 

Samsung е поредният технологичен гигант, който изгражда своя фабрика в САЩ, където договорното производство на чипове се разраства и страната се превръща в стратегически конкурент на Китай. Разбира се, всичко това се случва с подкрепата на президента Байдън. 

 

5 НЕЩА, които трябва да знаете за Samsung Members

Някои собственици на смартфони Galaxy вероятно са попадали на Samsung Members, но съм сигурен, че много от тях дори не…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer