НачалоНовиниНовата интерактивна телевизия A1 Xplore TV ще се предлага в 35 града и включва 4K канали

Новата интерактивна телевизия A1 Xplore TV ще се предлага в 35 града и включва 4K канали

13870
Написана от  nixanbal 29 септември 2019
Новата интерактивна телевизия A1 Xplore TV ще се предлага в 35 града и включва 4K канали

От началото на октомври А1 ще предлага изцяло нова платформа за своята интерактивна телевизия. Услугата вече ще носи името A1 Xplore TV и освен променен интерфейс с по-лесен достъп до подбрано персонализирано съдържание, за първи път ще предлага и канали с 4К резолюция.

A1 Xplore TV е собствена разработка на групата оператори под шапката на А1 Telekom Austria Group, а интересното е, че България е първата страна, в която тя стартира.

Първото нещо, което ще ви направи впечатление при обновената услуга, е организацията на съдържанието, което вече е персонализирано според вашите предпочитания за тип предавания и филми. Въпросната персонализация става с помощта на изкуствен интелект, обясни Михаил Семерджиев, старши мениджър "Фиксирани услуги" в А1.

Михаил Семерджиев, А1

Програмата на каналите е представена в по-удобен списък, напомнящ тези от вестниците преди години, като така потребителите ще могат по-бързо да намират търсеното съдържание до 7 дни назад. Всяко предаване/филм/епизод от сериал има свой собствен екран с постер и детайлна информация за съдържанието, подобно на HBO Go например.

Нова е и търсачката в платформата, която позволява търсене по заглавие, име на актьор или друго.

Също различно е, че А1 Xplore TV ще предлага съдържание не само от телевизионните канали, а и от услуги за стрийминг на видео. За начало стартират с HBO On Demand, а в бъдеще обещават да добавят Netflix, Amazon Prime Video, YouTube и други. Разбира се, за всички тях тепърва ще се водят преговори със съответните компании.

Обърнете внимание, че включването на съдържание от каталозите на тези услуги в платформата на А1 не означава, че не трябва да сте абонирани за тях преди това. А1 предвижда да ги предлага в пакет със своята тв услуга.

A1 Xplore TV

Другата важна новина е добавянето на първите 5 телевизионни канала с 4К резолюция. Два от тях ще бъдат дублирани на български език, което най-после ще предложи ценно съдържание за собствениците на по-нови Ultra HD телевизори.

До месец А1 предвижда да добави към A1 Xplore TV и собствена видеотека, в която да предлага филми, свалени от киноекрана само преди 3 до 6 месеца. Това съдържание ще се предлага на база плащане за заглавие. Собствено съдържание, продуцирано от А1, на този етап няма да бъде създавано, обясниха от оператора.

Услугата ще може да се гледа и на мобилно приложение, което ще се нарича A1 Xplore TV Go и ще замени старото приложение на телевизията на А1. Така например в движение ще можете да продължите да гледате филм, който сте започнали у дома. Гледането в браузър на компютър също ще бъде възможно.

A1 Xplore TV стартира от 1 октомври. За да имате достъп до новата телевизионна платформа, трябва да сключите нов или да подновите настоящия си договор, с което ще получите и нов тв приемник. A1 Xplore TV за първи път ще даде достъп до интерактивните възможности на телевизионната услуга и на клиентите извън оптичната мрежа на оператора, което означава покритие на 35 града спрямо десетина в момента.

Официална премиера на Samsung Galaxy S24 Ultra: генеративен изкуствен интелект, Snapdragon 8 Gen 3 и нова камера за 5х зуум

Samsung представи току-що в Сан Хосе, Калифорния, новите си флагмани в серията Galaxy S24, като начело е премиум смартфонът Galaxy…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer