НачалоНовиниНовата версия на Wear OS от Google е съвместно разработена със Samsung

Новата версия на Wear OS от Google е съвместно разработена със Samsung

1290
Написана от  nixanbal 18 май 2021
Новата версия на Wear OS от Google е съвместно разработена със Samsung

На стартиралата днес конференция за разработчици Google I/O видяхме първи детайли за новата версия Android 12, която ще излезе наесен първо за смартфоните Pixel. Заедно с нея Google обяви, че ще пусне и нова версия на платформата си за смартчасовници, Wear OS, която е била съвместно разработена със Samsung. 

Това е най-големият ъпдейт на Wear OS досега, обявиха от Google

Новината идва на фона на слухове, че следващите смартчасовници на Samsung ще използват Wear OS, вместо досегашния предпочитан избор от корейците - тяхната собствена Tizen OS. Е, явно така Google са успели да привлекат Samsung в своя отбор - като са им предложили да имат пряка намеса в създаването на новата им платформа за носими устройства. 

За новата версия на Wear OS от Google обещават да е по-бърза и да е оптимизирана така, че да позволява на смартчасовниците с нея да издържат повече с едно зареждане. Очаква се приложенията в новата Wear OS да стартират с до 30% по-бързо спрямо предходната версия. 

Screenshot 2021-05-18 at 21.34.54

Освен това Google обяви, че ключовите им приложения Google Maps, Google Pay и YouTube Music ще получат обновени версии за Wear OS, а освен това в нея ще бъдат интегрирани инструментите за следене спортните активности от Fitbit. Припомням ви, че Google придоби компанията в края на 2019 г. срещу $2.1 милиарда. 

Screenshot 2021-05-18 at 22.03.43

Очакваме новата Wear OS наесен, или може би още в края на лятото, когато се говори, че ще видим новите смартчасовници на Samsung, Galaxy Watch 4, базирани на нея. 

Logitech MX Mechanical е първата механична клавиатура в серията Master

Logitech представи новата си клавиатура MX Mechanical, която е първата механична клавиатура в серията Master. Компанията казва, че акцентът при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer