НачалоНовиниНови оплаквания от Google Nexus 6P - този път проблем с микрофона

Нови оплаквания от Google Nexus 6P - този път проблем с микрофона

3336
Написана от  nixanbal 23 ноември 2015
Нови оплаквания от Google Nexus 6P - този път проблем с микрофона

Nexus 6P продължава да получава сериозни атаки от потребители, съобщаващи за различни проблеми с устройството. След като разбрахме, че апаратът на Google се огъва по-лесно от вафла и се чу за спонтанни счупвания на стъклената част около камерата, сега на дневен ред е проблем с микрофона и качеството на разговорите. 

Потребители във форумите на Google и такива в XDA Developers споделят, че имат проблеми с микрофона на своя Nexus 6P, което води до трудности при разговори. По-конкретно се съобщава, че отсрещната страна чува глухо гласа, уловен от апарата. 

Някои твърдят, че проблемът се решава с покриване на задния микрофон, а други тъкмо обратното - че това го причинява. Много вероятно е неизправност в системата за изолация на околния шум, използваща тези няколко микрофона, да е ключът към ниското качество на звука в слушалката. 

От Google вече са наясно с проблема и разследват случая. 

Лошата новина е, че евентуален хардуерен проблем може да доведе до сериозни главоболия за Google и Huawei. Добрата е, че Nexus 6P ще пристигне в България едва в началото на 2016-а, така че дотогава би трябвало всичко да бъде наред. 

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer