НачалоНовиниНови сблъсъци във фабриката на Foxconn поставят под въпрос наваксването с продукцията на iPhone

Нови сблъсъци във фабриката на Foxconn поставят под въпрос наваксването с продукцията на iPhone

1021
Написана от  nixanbal 23 ноември 2022
Нови сблъсъци във фабриката на Foxconn поставят под въпрос наваксването с продукцията на iPhone

В най-голямата сглобяваща iPhone фабрика на Foxconn, намираща се в китайския град Джънджоу, работниците протестират заради лоши условия на труд. Стигнало се е до бунт и сблъсъци с полицията, става ясно и от разпространено в Twitter видео

Стотици работници са се присъединили към протестите в най-голямата фабрика на Foxconn, сглобяваща смартфоните на Apple. Протестиращите са чупили прозорци и камери за наблюдение.

Foxconn никога не третира хората като хора, казва един от протестиращите, цитиран от Reuters

До днешните сблъсъци се е стигнало заради намерение изплащането на бонусите за работниците да бъде забавено. Строгите мерки за COVID-19 също са допринесли за напрежението, като според работниците те са неефективни за справяне със заразата вътре в кампусите и някои дори били принудени да споделят общежитие с дали положителна проба за вируса. Има оплаквания и от лоша храна, която се доставя за служителите.

По-рано Reuters писа, че Foxconn се стреми да възобнови продукцията във фабриката си в Джънджоу до втората половина на ноември. Някои източници обаче твърдят, че с новите размирици тази цел едва ли ще бъде постигната. 

В тази фабрика работят около 200 000 служители, а Foxconn е отговорна за производството на 70% от смартфоните iPhone, които Apple продава. 

6 НЕЩА за новите Neo QLED телевизори на Samsung

Стартът на Световното първенство по футбол в Катар 2022 е повод за много потребители да се замислят за ъпгрейд на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer