НачалоНовиниНовите часовници Samsung Galaxy Watch6 са с повече здравни функции, по-големи екрани и батерии

Новите часовници Samsung Galaxy Watch6 са с повече здравни функции, по-големи екрани и батерии

3244
Написана от  nixanbal 27 юли 2023
Новите часовници Samsung Galaxy Watch6 са с повече здравни функции, по-големи екрани и батерии

На събитието си Unpacked в Сеул Samsung представи новите смарт часовници Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic. С тях компанията намалява рамките на дисплеите и ги прави малко по-големи, добавя повече и по-прецизни възможности за следене на съня и здравните показатели, а с версията Classic се завръща популярния въртящ се ринг.  

Серията Galaxy Watch6 вече предлага подробен анализ на Факторите за оценка на качеството на съня – обща продължителност на съня, цикъл на съня, време на будуване, както и физическо и психическо възстановяване – за да могат потребителите да добият представа от качеството на съня си. Допълнително разработените с „Фондацията за мониторинг за съня" Съобщения за съня, също дават на потребителите подробна обратна връзка за здравия сън всяка сутрин. Galaxy Watch6 предлага и функцията Консистентност на съня, която показва колко консистентни са периодите за записване и събуждане. Разработени са и символи на спящи животни, които показват на потребителите какъв тип сън имат.

С подобрената функция „Инструкции за добър сън" потребителите могат да прилагат наученото на практика с помощта на персонализирани инструкции, съвети и напомняния, които са достъпни както от китката, така и на свързан смартфон. Когато е време за лягане, Galaxy Watch6 може да помогне за създаването на идеалната среда за сън, като автоматично променя настройките на свързаните домашни електронни устройства и включва режима „Сън" на часовника и телефона, за да заглуши известията, да затъмни екраните и дори да активира новия инфрачервен сензор Invisible LED на часовника, за още ценни здравни съвети без допълнително разсейване от светлината.

043 galaxy-watch6-silver-44mm-r-perspective HI

Функцията „Телесен състав“, с ключовите физически данни като скелетна мускулатура, базов метаболизъм, телесни течности и процента на мазнините в тялото, дава пълна картина на тялото и физическата форма на потребителя, и предлага индивидуален подход за поставяне на цели, проследяване на напредъка и напътствия чрез персонализирани фитнес, а сега и хранителни съвети чрез новото партньорство с Whisk.

Новата функция „Персонализирана зона на сърдечен ритъм“ анализира индивидуалните физически възможности и задава пет оптимални нива на интензитет на бягане, за да могат потребителите да задават собствените си цели въз основа на своите способности – от изгаряне на мазнини до високоинтензивни тренировки. В допълнение към над 100-те съществуващи функции за проследяване на тренировка, новодобавената функция „Проследяване на бягането“ (Track Run) записва бягане по писта, докато с функцията „Персонализирана тренировка“ спортуващите могат да изготвят и следват своя индивидуална тренировъчна програма.

117 WATCH6 WATCH HANDS ON TARGETPERSONA  WATCH6CLASSIC 5 HI

Към съществуващите функции за следене на кръвното налягане и електрокардиограма, новата функция „Уведомяване за нарушен сърдечен ритъм“ дава възможност на потребителите да получат по-детайлни данни за състоянието на сърцето си, например чрез проверка на сърдечния ритъм, който може да предполага скрита аритмия (AFib) – дори по време на сън. Тази функция обаче ще се появи Европа едва през 2024 г.

Galaxy Watch6 също така дава възможност за измерване на температурата на кожата през нощта, за да даде ценна информация, включително и проследяване на менструалния цикъл. Функцията „Откриването в случай на падане“ може да индикира падането, независимо дали се случва по време на тренировка, когато стоите неподвижно или дори докато спите и паднете от леглото. Ако е установено падане, часовникът ти автоматично ще позвъни на спешен номер или на предварително избрани контакти.

067 galaxy-watch6-classic-silver-47mm-r-perspective HI-2

Часовниците имат с 20% по-големи дисплеи - 1.3" при 40 и 43 мм версия на Watch6 и Watch6 Classic съответно и 1.5" при 44 мм и 47 мм на Watch6 и Watch6 Classic съответно. Те показват повече текст, а и по-голяма клавиатура за писане. Пиковата яркост вече e 2000 нита.

Galaxy Watch6 и Watch6 Classic се предлагат с 30% по-тънка рамка и 15% по-тънка въртяща се рамка. Беше представена и нова лека текстилна каишка.

Серията Galaxy Watch6 идва с по-голяма батерия и намалена консумация на батерията (425 mAh при 44/47 мм версии и 300 mAh при 40 и 43 мм версии), за да се поддържа по-големия и по-ярък дисплей. С осем минути бързо зареждане, потребителите могат да добавят допълнителни осем часа - например за проследяване на съня през нощта. Samsung обещава до 40 часа време на ползване с изключен Always On Display. 

104 WATCH6 WATCH HANDS ON TARGETPERSONA  WATCH6 6 HI

Часовниците се базират на чипсет Exynos W930 с двуядрен процесор на 1.4 GHz, имат 2 GB RAM + 16 GB място за съхранение. 

Както стана ясно преди дни - WhatsApp вече е наличен за WearOS, а от тази есен потребителите могат да работят директно от часовника си с нови приложения от Google Calendar и Gmail, които ще бъдат достъпни единствено за тази платформа.

С въвеждането на нов API за температурата на кожата – част от комплекта за разработка на софтуера на партньорите на Samsung - Privileged Health (SDK) – скоро ще имат достъп до усъвършенствана инфрачервена технология за по-точни измервания, за да предоставят на потребителите цял нов свят от възможности. Наскоро стартиралото приложение Thermo Check се възползва от ново API, което позволява на потребителите безконтактно да измерват температурата на любимата си храна или морската вода преди плуване.

 

Watch6 Pre-order KV horizontal re

Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са налични в България за предварителна поръчка от 26 юли, а официалните продажби започват от 11 август. При предварителна поръчка на часовник от серията Galaxy Watch6 в периода 26 юли – 10 август клиентите ще получат подарък новата ултра лека текстилна каишка, подходяща за сън Fabric Band.

Galaxy Watch6 се предлага в размер от 44 мм в графитен и сребрист цвят и 40 мм в графитено и златно. Galaxy Watch6 Classic се предлага в черно и сребристо с размери 43 мм и 47 мм.

Устройствата идват в България на препоръчителни цени в диапазона от 599 лв. за Galaxy Watch6 40mm BT до 999 лв. за Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE.

Samsung ще продължи да предлага и миналогодишния Galaxy Watch5 Pro.

5 ключови подобрения в Samsung Galaxy A54 5G

Смартфоните в серията Galaxy A са сред най-продаваните устройства на Samsung, като тази година промяната при Galaxy A54 5G е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer