НачалоНовиниНовият Surface Laptop на Microsoft идва със Snapdragon X Elite

Новият Surface Laptop на Microsoft идва със Snapdragon X Elite

700
Написана от  STAN 20 май 2024
Новият Surface Laptop на Microsoft идва със Snapdragon X Elite

Microsoft анонсираха чисто новия си Surface Laptop, който е оборудван с най-новия чипсет на Qualcomm - Snapdragon X Elite. Ноутбукът ще се предлага в два размера, а стартовата му цена е $1000.

Изненадващият избор за чипсет в новата генерация Surface Laptop е направен с една единствена цел - да изравни силите между Microsoft и Apple в борбата за надмощие на пазара за преносими компютри.

RW1iUuD

Новите предложения на редмъндския гигант ще се предлагат в четири различни цветови разновидности (Черен, Платинен, Дюн и Сапфир), всяка от които във версия с 13-инчов (2304 x 1536 пиксела) и 15-инчов екран (2496 x 1664 пиксела), с адаптивно 120 Hz опресняване и 600 нита яркост. Според компанията те ще бъдат 80% по-бързи от предишното поколение, като ще предлагат и до 22 часа гледане на видео. Налице ще бъде и хаптичен тъчпад, който е част от предложенията на Apple в този сегмент от години.

Microsoft Surface Laptop

Новостите не спират дотук, защото новият Surface Laptop ще предлага и Wi-Fi 7 - най-новата 6G версия на Wi-Fi, както и опции за до 64 GB RAM и 1 TB SSD. Налични ще бъдат и 2 USB-C порта, един USB-A порт и Full HD уебкамера. Чипсетът Snapdragon X Elite включва и графика Adreno.

RW1j1U4

Тези нови модели Surface Laptop са обозначени от Microsoft като "Copilot Plus PC", тъй като използват невронен процесор за обработка на по-сложни AI задачи в Windows 11. Според производителя всички нови екстри, свързани с изкуствения интелект в Windows 11, ще бъдат налични първо за тези Arm-базирани машини, преди да ги получат моделите с Intel.

Що се отнася до цените, тази генерация на Surface Laptop ще стартира от $1000 за 13-инчовата си версия и $1200 за своя 15-инчов вариант.

 

 

Снимки от срещата ми с Xiaomi 12S Ultra - смартфонът с 1" сензор и логото на Leica

През юли Xiaomi представи нова серия флагман смартфони, начело на която постави модела Xiaomi 12S Ultra. Това е първият смартфон…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer