НачалоНовиниНовият Taskbar в Galaxy Z Fold 4 скоро може да бъде пуснат и за предишни модели Fold

Новият Taskbar в Galaxy Z Fold 4 скоро може да бъде пуснат и за предишни модели Fold

963
Написана от  nixanbal 15 август 2022
Новият Taskbar в Galaxy Z Fold 4 скоро може да бъде пуснат и за предишни модели Fold

Тазгодишните модели със сгъваеми дисплеи на Samsung не са огромна крачка напред спрямо предшестващите ги, но Galaxy Z Fold 4 идва с удобна нова софтуерна екстра, която го прави още по-полезен. Става въпрос за т.нар. Taskbar, с който мултитаскингът е още по-удобен и изглежда е сред белезите на новия Android 12L, с който пристига устройството. Добрата новина е, че Taskbar-ът скоро може да бъде пуснат и за по-стари модели Fold. 

Новината не е изненадваща, тъй като това е първата мисъл, която минава на всеки, разцъкал новия Fold 4. Сега обаче информацията беше споделена и от популярния в Twitter профил @TheGalox_, който твърди, че предишни модели Galaxy Z Fold ще получат новия Taskbar от Galaxy Z Fold 4 заедно с ъпдейта до One UI 4.1.1. 

Това е най-актуалната версия на потребителския интерфейс, който новият модел използва и с който е покрит Android 12L - версия на Android, специално разработена от Google за устройства с големи екрани, включително сгъваеми, като на Fold 4. А смартфонът на Samsung е първото мобилно устройство с Android 12L на пазара.

013 kv feature galaxy zfold4 immersivescreen 2p

Taskbar-ът е лентата с икони, която остава постоянно видима в долната част на екрана на Galaxy Z Fold 4, независимо в кое приложение сте. Тя дава възможност за бърз достъп и превключване към други приложения, а освен това с провлачване могат да бъдат отворени до 3 върху 7.6-инчовия екран.  

Източникът твърди, че актуализацията ще дойде за по-стари модели Fold "по-късно тази година". Не се посочва кои версии на Fold ще получат Taskbar, но това със сигурност би трябвало да са поне последните две издания - Fold 3 и Fold 2. 

Honor Magic 5 Pro предлага тройна 50 МР камера и 5100 mAh батерия

Honor представи днес на MWC 2023 в Барселона новите си премиум модели Honor Magic 5 и Magic 5 Pro. Про…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer