НачалоНовиниНовият ThinkPad X1 Fold на Lenovo предлага по-голям сгъваем дисплей и по-тънко тяло

Новият ThinkPad X1 Fold на Lenovo предлага по-голям сгъваем дисплей и по-тънко тяло

1360
Написана от  nixanbal 05 септември 2022
Новият ThinkPad X1 Fold на Lenovo предлага по-голям сгъваем дисплей и по-тънко тяло

На изложението IFA 2022 в Берлин Lenovo представи новото поколение на своя ThinkPad X1 Fold, което попада в категорията на т.нар. сгъваеми компютри и представлява голям сгъваем дисплей, който може да се използва в различни режими, включително лаптоп.

Новият ThinkPad X1 Fold е най-лекото в света 16-инчово потребителско устройство, като има 22% по-голям 16-инчов сгъваем OLED дисплей и 25% по-тънко шаси и по-тънки рамки навсякъде.

Lenovo ThinkPad X1 Fold 2022 nixanbal

Машината се базира на 12-то поколение Intel Core i7 процесор и Intel Iris Xe Graphics, SSD памет до 1 TB и опции за памет до 32 GB LPDDR5 RAM.

Lenovo ThinkPad X1 Fold 2022 nixanbal

Следващото поколение ThinkPad X1 Fold предлага опционална ThinkPad клавиатура с подсветка в стандартен размер, както и TrackPoint с голям сензорен тъчпад, който може да работи прикрепен или отделен от компютъра в зависимост от режима на използване. Клавиатурата може да се прикрепи чрез магнит към долната половина на дисплея за класически режим на лаптоп.

Сгъваемият OLED панел е 16.3" със съотношение на страните 4:3, като може да се използва в портретен и в пейзажен режим. Може да се конфигурира с опционална писалка с магнитно закрепване. 

Lenovo ThinkPad X1 Fold 2022 nixanbal

Новият ThinkPad X1 Fold се характеризира с тесни рамки от около 10 мм и е с дебелина 8.6 мм в разгънато състояние и 17.4 мм в сгънато състояние. ThinkPad X1 Fold е преминал през строгите методи за тестване на Lenovo като част от стандартите MIL-STD-810H.

Интересното е, че корпусът на устройството има два панела, произведени всеки от 2 рециклирани бутилки.

Lenovo ThinkPad X1 Fold 2022 nixanbal

От Lenovo обясняват, че по-големият дисплей е наложил сериозен редизайн както на пантата (над 200 части), така и на самия панел, а това от своя страна позволява на сгъваемия OLED панел да бъде сгънат плосък както в отворен, така и затворен режим. 

Lenovo ThinkPad X1 Fold 2022 nixanbal

Иновативната клавиатура включва наскоро въведеното приложение за бързо меню TrackPoint Communications, което предлага бърз достъп до функциите на камерата и микрофона. Налични са три USB Type C порта, включително два Intel Thunderbolt 4 порта. Същият принцип важи за високоговорителите и микрофоните с три инсталирани високоговорителя Dolby Atmos и Dolby Voice, оптимизиращи производителността на микрофона и високоговорителя.

Lenovo ThinkPad X1 Fold 2022 nixanbal

Обновеният Lenovo ThinkPad X1 Fold ще излезе до края на годината, като в комплект с клавиатура, стойка и стилус ще струва около 3000 евро.

5 ключови подобрения в Samsung Galaxy A54 5G

Смартфоните в серията Galaxy A са сред най-продаваните устройства на Samsung, като тази година промяната при Galaxy A54 5G е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer