НачалоНовиниНовото име на Google Bard е Gemini, пускат приложение и платена версия Gemini Advanced

Новото име на Google Bard е Gemini, пускат приложение и платена версия Gemini Advanced

548
Написана от  nixanbal 09 февруари 2024
Новото име на Google Bard е Gemini, пускат приложение и платена версия Gemini Advanced

Усилията на Google в сферата на изкуствения интелект миналата година се материализираха под формата на чатбота Bard. Днес технологичният гигант обяви, че преименува услугата си на Gemini, като успоредно пуска приложение и платена версия Gemini Advanced. 

Под шапката на Gemini вече е и Bard, и досега познатите като Duet базиращи се на AI функции в Google Workspace (Gmail, Docs, Sheets, Slides, Meet). 

Стартира приложение Gemini за Android, което ще даде удобен достъп на потребителите до всички AI функции. Има опция дори Google Assitant да бъде заменен от Gemini и да се включва по познатите досега начини, включително чрез ключовата фраза Hey Google. 

Няма приложение за iOS на този етап, но в приложението Google на iPhone потребителите могат да използват Gemini. 

 

Добавена е и платена версия Gemini Advanced, която е достъпна през абонамент за най-скъпия план от пакета Google One (AI Premium) с цена $19.99 или 42.99 лв. в България. Тя се базира на модела Gemini Ultra 1.0 и е за по-сложни AI задачи. Gemini Advanced може да се тества 2 месеца безплатно. 

 

Xiaomi представи серията Redmi Note 13 на регионално събитие в Букурещ

Здравейте от Букурещ, Румъния, където току-що приключи регионалната премиера на най-новите смартфони от Xiaomi в серията Redmi Note 13. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer