НачалоНовиниНовото тв дистанционно на Samsung се зарежда от радиовълни

Новото тв дистанционно на Samsung се зарежда от радиовълни

957
Написана от  vangelitsa.karadzhova 03 януари 2022
Новото тв дистанционно на Samsung се зарежда от радиовълни

Samsung представи днес новите си телевизори по случай изложението CES 2022, което започва в Лас Вегас, а заедно с тях видяхме и новото им дистанционно. Южнокорейците обявиха, че дистанционното ще може да се зарежда по безжичен път от разстояние чрез радиовълните в помещението. 

Компанията вече се пусна по еко-вълната с предходното си дистанционно Eco Remote за телевизорите си от 2021 г., което има соларен панел за зареждане от светлината в помещението и от външен източник (слънцето). Следващата крачка добавя възможност за черпене на енергия по безжичен път от радиовълните на рутери. 

Подобна възможност е подходяща за устройства, които не изискват много енергия, за да работят, така че дистанционното за телевизора е отличен пример. 

Запазва се възможността за зареждане чрез соларния панел на гърба на дистанционното, както и най-бързият вариант - USB C портът.

Samsung добавя тази година и бяла версия на това дистанционно, която е насочена основно към телевизорите им от лайфстайл серията - The Frame, The Serif и The Sero. 

Припомням ви, че целта на всичко това е Samsung да спести тонове батерии ААА, като компанията беше изчислила, че в рамките на 7 години ще спести 99 милиона батерии.

CES-2022-New-TV-lineup main6

Samsung обяви и че новите поколения на техните лайфстайл телевизори ще се предлагат с матов екран. Т.нар. Matte Display ще осигурява по-реалистичен вид, особено при имитиращия картини The Frame, като намалява отблясъците и отраженията върху панела. Матовият дисплей ще се предлага и от трите модела, а при The Serif има нова опция с 65" диагонал и матов завършек и на тялото, а въртящият се The Sero идва с нов вертикален Multi View режим.

MICRO-LED 2

На изложението Samsung показва и новите си Neo QLED телевизори, както и новите си премиум модели от серията Micro LED, налични в размери 110", 101" и 89". 

Xiaomi 12 и 12 Pro дебютираха на регионално събитие във Виена, идват у нас на 11 април

Xiaomi първо, в края на декември 2021 г., обяви смартфоните в серията 12 на китайския пазар, след което наскоро те…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer