НачалоНовиниНовото защитно стъкло Gorilla Glass with DX/DX+ предпазва камерите от драскотини и пропуска повече светлина

Новото защитно стъкло Gorilla Glass with DX/DX+ предпазва камерите от драскотини и пропуска повече светлина

638
Написана от  nixanbal 23 юли 2021
Новото защитно стъкло Gorilla Glass with DX/DX+ предпазва камерите от драскотини и пропуска повече светлина

Corning представи новото си защитно стъкло Gorilla Glass with DX и Gorilla Glass with DX+, което е предназначено да покрива обективите на камерите в смартфоните. Целта на тези две решения е не само да предотвратява драскотините, но и да намали отразената светлина, а така да доведе до по-добро качество на кадрите. 

Новото защитно стъкло на Corning може да намали отразената светлина и да пропуска до 98% от попадащите върху обектива лъчи. За сравнение други решение пропускат до 95%, показва видео на Corning. 

Това би трябвало да доведе до по-качествени снимки, като от цялата история изглежда сякаш Apple може да извлекат най-много полза, защото при смартфоните им (от iPhone 11 насам) нощем се наблюдават неприятни отблясъци в кадрите. Имайки предвид, че Apple е сериозен инвеститор в Corning - това стъкло или негова модификация със сигурност може да се появи в следващите модели iPhone.

Corning Gorilla Glass with DX/DX+

Corning посочва още, че DX има нивото на защита срещу драскотини, което има и Gorilla Glass, а DX+ е дори още по-устойчиво и близко до сапфир. 

Беше обявено официално, че Samsung ще е първият производител, който ще използва новото защитно стъкло за обективи на камери в свои смартфони, като това може да са моделите Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3, очаквани на 11 август.

5-те най-важни подобрения в Samsung Galaxy A52 спрямо Galaxy A51

В nixanbal.com вече можете да гледате детайлното видео ревю на Galaxy A52, който е новият обещаващ модел от среден клас…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer