НачалоНовиниНюйоркската полиция трябва да подмени 36 000 смартфона Lumia заради спряната поддръжка от Microsoft

Нюйоркската полиция трябва да подмени 36 000 смартфона Lumia заради спряната поддръжка от Microsoft

3684
Написана от  nixanbal 29 август 2017
Нюйоркската полиция трябва да подмени 36 000 смартфона Lumia заради спряната поддръжка от Microsoft

Наскоро стана ясно, че Microsoft спира поддръжката на мобилната си платформа Windows Phone 8.1, с което близо 80% от смартфоните Lumia остават софтуерно необезпечени. И докато за повечето потребители вече беше ясно, че следващият им смартфон ще бъде от друга марка, полицейското управление на Ню Йорк изглежда като един от най-сериозните потърпевши и обмисля как да подмени над 36 000 смартфона Lumia на своите служители. 

Проблемът за полицаите в Ню Йорк не е, че смартфоните им вече могат да бъдат определени като морално остарели и изчезващ вид, а в това, че за Windows Phone са създадени поне десетина приложения, използвани ежедневно в работата им. Приложения за платформа, която вече е загърбена от създателите си и няма да получава повече актуализации за сигурност и отстраняване на други евентуални проблеми. 

Затова полицията на Ню Йорк вече планира как да подмени закупените 36 000 бройки от моделите Lumia 830 и Lumia 640XL, като изборът за следващ смартфон е iPhone. 

За оказалото се недалновидно решение с Windows Phone обвинения получава отговорната по въпроса с информационните технологии Джесика Тиш, която изглежда е направила избора еднолично. 

Чудна ситуация. Нещо като поръчаните автомобили за българската полиция, в които се оказа невъзможно да бъдат инсталирани камери.

5 НЕЩА за Lenovo Tab P11 Pro

В последните дни на декември у мен е таблетът Tab P11 Pro на Lenovo, който се оказа, че е доста…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer