НачалоНовиниОчилата за смесена реалност на Apple се задават напролет, а на пазара - през есента

Очилата за смесена реалност на Apple се задават напролет, а на пазара - през есента

484
Написана от  nixanbal 08 януари 2023
Очилата за смесена реалност на Apple се задават напролет, а на пазара - през есента

Очилата за смесена реалност на Apple, за които слушаме още от 2017 г., много скоро ще се появят официално. Това сподели в публикувания си днес бюлетин за Bloomberg журналистът Марк Гърман, който твърди, че продуктът може да се казва Reality Pro и анонсът му най-после ще се състои през пролетта. 

Пролетна премиера, още преди юнската конференция за разработчици. Това планира Apple за очилата си за смесена реалност, с които ще навлезе в съвсем нова продуктова категория. Това обаче ще бъде и един от малкото акценти в анонсите на американската компания през 2023 г., твърди Гърман. 

Журналистът смята, че след пролетния дебют Apple ще ангажира разработчиците си на WWDC през юни да започнат да създават приложения и функционалности за очилата, а на пазара те ще бъдат пуснати наесен.

Очаква се цената на устройството, комбиниращо виртуална и добавена реалност, да бъде около $3000. 

Интересното е, че въпреки наближаващата премиера, Apple все още има някои проблеми около продукта и той не е съвсем финализиран. Освен това компанията е впрегнала в разработката на очилата си екипи от други отдели, което допълнително ощетява останалите устройства в портфолиото ѝ и при тях не се очакват особени иновации тази година, твърди Гърман. 

Вероятно още преди Reality Pro ще видим новите лаптопи MacBook Pro на Apple, които ще използват нови чипсети M2 Pro и M2 Max. 

Разбира се, не бива да изключваме ново отлагане на анонса, който вече многократно беше преместван напред във времето. Припомням ви, че последно се очакваше да видим очилата за смесена реалност през януари.

5 НЕЩА за USB-C монитора Philips 27E1N5600HE/01

Philips 27E1N5600HE/01 е монитор с 27" диагонал, който е създаден основно за работа. Независимо дали го използвате в офиса или…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer