НачалоНовиниОчилата за смесена реалност на Apple ще бъдат представени на 5 юни

Очилата за смесена реалност на Apple ще бъдат представени на 5 юни

565
Написана от  nixanbal 29 март 2023
Очилата за смесена реалност на Apple ще бъдат представени на 5 юни

Apple официално обяви, че тази година световната им конференция за разработчици WWDC 2023 ще започне на 5 юни. На това събитие компанията традиционно разкрива какви промени подготвя в следващите версии на своите софтуерни платформи, но нерядко виждаме и премиерите на нови устройства. Този път там се очаква големият дебют на първите очила за смесена реалност от Apple.

Reality Pro, както се очаква да се казват очилата, ще бъдат първият голям анонс на нов продукт от премиерата на Apple Watch преди 8 години, пише Марк Гърман от Bloomberg. Целта на компанията вероятно е да запознае първо разработчиците с очилата си за смесена реалност, а на пазара да ги пусне на по-късен етап. Така ще има достатъчно време за създаването на допълнителни приложения от трети страни за тях.

Припомням ви, че според слуховете до момента очилата (или шлемът) за смесена реалност на Apple ще са нишов продукт с висока цена от около $3000, който ще съчетава AR и VR изживявания (затова и смесена реалност). В последните дни излязоха и спекулации, че хора от екипа са скептични към успеха на това устройство.

На WWDC 2023, разбира се, ще научим подробности и за новите версии на iOS, iPadOS, watchOS, macOS и tvOS, използвани от устройствата на Apple. Би трябвало да дебютира и новата платформа за очилата. 

Конференцията ще продължи от 5 до 9 юни и ще се проведе в щабквартирата Apple Park в Купертино, Калифорния. 

Huawei представи в Европа смартфона nova 9 със 120 Hz OLED екран и 50 МР камера

На първото си присъствено глобално събитие от старта на ковид кризата насам току-що Huawei представи във Виена новия си смартфон…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer